Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. December 15. 10:32, vasárnap | Helyi

MEDICOPTER ALAPÍTVÁNY TÁMOGATÁSA

MEDICOPTER ALAPÍTVÁNY TÁMOGATÁSA

A MEDICOPTER Alapítvány, mint a Magyar Légimentő Nonprofit Kft. szerződéses támogatója kitűzött céljai megvalósításához a Karcag Városi Önkormányzat támogatását kérte.

A sürgősségi ellátás során a magyar légimentők az egész ország területén évről évre egyre több életet tudnak megmenteni a sürgősségi betegellátásban alkalmazott megfelelő eszközökkel, felszerelésekkel.

Speciálisan kialakított eszközeik a folyamatos használat mellett elhasználódnak, pótlásuk szükséges. Jelenleg monitor defibrillátor, mechanikus kompressziós eszköz, sürgősségi táska, oktatási felszerelés, intraosszeális eszköz, sürgősségi kézi ultrahang készülék, lélegeztető gép, munkaruházat és egyéni felszerelés beszerzéséhez kérnek támogatást.

Önkormányzatunk 2015. óta minden évben támogatta az Alapítványt, eddig összesen 50.000,- Ft összeggel. Dobos László polgármester javaslatára, ebben az évben 20.000,- Ft-tal támogatta az Alapítvány tevékenységét A Karcag Városi Önkormányzat Képviselő-testülete

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 10:30, csütörtök | Helyi

FELHÁBORÍTÓ: IDŐSEK OTTHONÁBAN ERŐSZAKOSKODOTT

10 év fegyház várhat arra a férfira, aki a gondozására bízott idős nőt rendszeresen verte és szexuálisan bántalmazta. A nyugalom megzavarására alkalmas tudósítás következik.

2024. Április 25. 09:57, csütörtök | Helyi

Az elmúlt 24 órában történt

A vármegye rendőrei az elmúlt napon 7 személyt fogtak el, akik közül 2 ellen elfogatóparancs volt érvényben, valamint 1 ittas járművezetőt szűrtek ki a forgalomból.

2024. Április 25. 09:21, csütörtök | Helyi

HAMAROSAN ELKÉSZÜL A BERUHÁZÁS

A gyepet vetik, a sportszereket szerzik be a leendő sportkomplexumban. Jelen állás szerint semmi sem veszélyezteti a május végi nyitást. Az utolsó simításokat Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke is szemügyre vette.

2024. Április 24. 14:00, szerda | Helyi

TÁRGYALÁSSAL FOLYTATÓDIK AZ ÜGY

Ritkaságszámba menő döntés született a Szolnoki Törvényszéken: