Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2016. Augusztus 29. 08:55, hétfő | Helyi

Még a közvilágítást is veszélyeztették

Még a közvilágítást is veszélyeztették

Madarasi út 9-11 előtt pénteken gallyazták a Városgondokság munkatársai. Miért volt erre szükség?- kérdeztük Molnár Pál igazgatótól.

- A nyáron annyira megnőttek itt a fák, hogy már a közvilágítást is veszélyeztették, ellehetetlenítették, a fényforrások már nem tudták a feladatukat teljesíteni, ezért nem vártuk meg az őszi, nyugalmi időszakot. A város több pontján van hasonló helyzet, ott ugyanezt elvégezzük a következő napokban - mondta a szakember, akitől megtudtuk, átnézték a parkok fáit is, s megnézték hol kell beavatkozni, hiszen mintegy 60-70 nagyobb, öreg fa van a város több pontján, amit fokozatosan fognak újakra cserélni. A pótlás során mindig többet ültetnek, mint amennyit kivesznek.

Az itt levágott gallyaknak azt a részét, amely tüzelésre is alkalmas, azt ledaráljuk. Egy pályázat segítségével vásároltunk egy olyan gallydarálót, ami 2-3 centis zúzalékot készít, ezt a Városgondokság udvarán lévő műhely fűtésére fordítjuk, ami erre alkalmatlan, azt kiszállítjuk a városi gallytárolóba- sorolta a szakember.

Címkék: fa, Karcag

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 12:00, kedd | Helyi

KÚTBA ESTEK A BÁRÁNYOK

Kútba esett két bárány Törökszentmiklós határában. A helyi tűzoltók hamar kimentették az állatokat, ám egyikük számára azonban mégis végzetes lett a nap.

2024. Május 14. 09:00, kedd | Helyi

90. SZÜLETÉSNAPJÁN KÖSZÖNTÖTTÉK

90. születésnapján, otthonában köszöntötte Hajdu Istvánné Czombos Máriát családja és Szepesi Tibor, Karcag város polgármestere, valamint dr. Zsembeliné Kovács Mária anyakönyvvezető.

2024. Május 13. 10:22, hétfő | Helyi

Állásajánlatok

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal Karcagi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály aktuális állásajánlatai:

2024. Május 13. 10:20, hétfő | Helyi

Az elmúlt 72 órában történt

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 72 órában 5 közúti közlekedési baleset jutott a rendőrség tudomására.