Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2018. December 21. 08:07, péntek | Helyi

MÉG HOLNAP KIVÁLTHATJUK A GYÓGYSZEREKET

MÉG HOLNAP KIVÁLTHATJUK A GYÓGYSZEREKET

Fel kell készülni az 5 napos karácsonyi ünnepre. Karcagon megoldott a gyógyszertári ügyelet, de át kell nézni az otthoni patikát és azt fel kell tölteni a szükséges gyógyszerekkel.

-Fontos, hogy legyen otthon lázcsillapító, hiszen bármikor 39-41 fokos lázunk lehet és a csillapítását meg kell oldanunk. Legyen otthon a szokásnak megfelelően hashajtó, emésztésre ható gyógyszer. Vigyázzunk arra, hogy a rendszeres gyógyszereinket írassuk ki és váltsuk is ki. - tanácsolja Dr. Szalainé Dr. Szabó Anna gyógyszerész.

A gyógyszerész elmondta,hogy az ügyeleti díj elszámolható ilyenkor, de Karcagon eltekintenek a plusz költségektől. Így nem kerül többe az elfelejtett gyógyszer kiváltása ügyeleti idő alatt.

dr. Szalainé Dr. Szabó Anna kiemelte, hogy nagyon jó ha van otthon kamillatea, hársfatea, kakukkfűtea ami jó szolgálatot tehet az ünnepek alatt. A gyógyszerek szedése helyett a házi praktikák használata is ajánlot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 14:10, péntek | Helyi

KÖZGYŰLÉST TARTOTT A KUNSZÖVETSÉG EGYESÜLET

A közgyűlésen az egyesület 2023. évi működésről és a 2024. évi programtervről a szervezet elnöke számolt be.

2024. Május 17. 12:07, péntek | Helyi

ELBÚCSÚZTAK A GIMIS DIÁKOK

A Karcagi Nagykun Református Gimnázium végzős tanulói vettek búcsút a gimnáziumtól.

2024. Május 17. 10:30, péntek | Helyi

Kamionnal ütközött egy traktor Karcagon

Összeütközött egy sódert szállító kamion, és egy permetezőt húzó traktor csütörtök délután Karcagon, a Kisújszállási úton.

2024. Május 17. 10:04, péntek | Helyi

SIKERES VOLT A PROGRAM

Felkelteni az érdeklődést, mozgásra, táncra ösztönözni az óvodásokat nem is olyan nehéz. Kiváltképp akkor, ha olyan program mozgatja meg a gyerekeket és szüleiket is, mint a „Gyertek, gyertek játszani” projekt.