Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. Február 10. 13:09, vasárnap | Helyi

MÉG MINDIG SOK A BETEG ÓVODÁS

MÉG MINDIG SOK A BETEG ÓVODÁS

Sok a beteg óvodás a Madarász Imre Egyesített Óvodában - tudtuk meg Gulyás Ferencé intézményvezetőtől. Az elmúlt hetekben egyre több gyermek beteg, de a felnőttek közül is többen elkapták az influenzát.

A gyerekek 30-40 százaléka otthon van, többségében belázasodnak, fáj a torkuk, köhögnek. Napközben is több gyermeket vitetnek el orvoshoz a szülőkkel.
Az óvodában figyelnek arra, hogy a gyerekek mindig mossanak kezet, de a játékokat is fertőtlenítik és gyümölcsöket is adnak nekik.


A Kátai Gábor Kórház gyermekosztályán dr. Szabó Mária osztályvezető főorvos is sok beteget lát el naponta.


A gyerekek nagy része már szövődménnyel kerül ide. A kicsik főleg tüdőgyulladással érkeznek, nehezített légzéssel, a kisdedeknél az ugató jellegű köhögés a jellemző. A tizenévesek pedig hányásos panaszokkal jönnek. Az osztályon lehetősége van arra, hogy az anyuka is ott legyen a kicsivel, ami a gyógyulását is segíti. A szakember azt tanácsolja, hogy a mozgás, a kiegyensúlyozott táplálkozás mellett augusztusban érdemes immunerősítőket adni a kicsiknek, hogy ne kapják el könnyen a fertőzéseket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 14:06, hétfő | Helyi

Parkoló járművekbe hajtott egy autó Karcagon

Egy parkoló kisteherautónak, illetve egy másik járműnek ütközött egy személygépkocsi vasárnap hajnalban Karcagon, a Püspökladányi úton.

2024. Április 15. 14:04, hétfő | Helyi

Motorral ütközött egy autó Kunszentmártonnál

Összeütközött egy személygépkocsi és egy motorkerékpár vasárnap délután a 44-es számú főúton, Kunszentmárton térségében.

2024. Április 15. 13:58, hétfő | Helyi

Állásajánlatok

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal Karcagi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály aktuális állásajánlatai:

2024. Április 14. 15:00, vasárnap | Helyi

ÜLÉSEZETT A KÉPVISELŐ-TESTÜLET

Megtartotta munkaterv szerinti ülését a Karcag Városi Önkormányzat Képviselő-testülete.