Városlista
2019. augusztus 24, szombat - Bertalan

Hírek

2019. Február 10. 13:09, vasárnap | Helyi

MÉG MINDIG SOK A BETEG ÓVODÁS

MÉG MINDIG SOK A BETEG ÓVODÁS

Sok a beteg óvodás a Madarász Imre Egyesített Óvodában - tudtuk meg Gulyás Ferencé intézményvezetőtől. Az elmúlt hetekben egyre több gyermek beteg, de a felnőttek közül is többen elkapták az influenzát.

A gyerekek 30-40 százaléka otthon van, többségében belázasodnak, fáj a torkuk, köhögnek. Napközben is több gyermeket vitetnek el orvoshoz a szülőkkel.
Az óvodában figyelnek arra, hogy a gyerekek mindig mossanak kezet, de a játékokat is fertőtlenítik és gyümölcsöket is adnak nekik.


A Kátai Gábor Kórház gyermekosztályán dr. Szabó Mária osztályvezető főorvos is sok beteget lát el naponta.


A gyerekek nagy része már szövődménnyel kerül ide. A kicsik főleg tüdőgyulladással érkeznek, nehezített légzéssel, a kisdedeknél az ugató jellegű köhögés a jellemző. A tizenévesek pedig hányásos panaszokkal jönnek. Az osztályon lehetősége van arra, hogy az anyuka is ott legyen a kicsivel, ami a gyógyulását is segíti. A szakember azt tanácsolja, hogy a mozgás, a kiegyensúlyozott táplálkozás mellett augusztusban érdemes immunerősítőket adni a kicsiknek, hogy ne kapják el könnyen a fertőzéseket.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Augusztus 24. 09:35, szombat | Helyi

Suzuki zenei koncert volt

A Nagykunsági Kulturális Napok keretében a Déryné Kulturális Központban adott hangversenyt a nemzetközi Suzuki zenei táborban és mesterkurzuson résztvevők csapata.

2019. Augusztus 21. 20:24, szerda | Helyi

Horgászverseny

Negyvenketten - köztük öt hölgy- vett részt a karcagi Nagykun Horgász Egyesület Nagykunsági Kulturális Napokhoz kapcsolódóan megtartott vasárnapi nyílt felnőtt horgászversenyén a Téglagyári tónál.

2019. Augusztus 19. 16:10, hétfő | Helyi

Kiállítás a Nagykunsági Kulturális Napok keretében

A Déryné Kulturális Központban a Karcagi SZC Varró István Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma egykori diákjainak alkotásaiból nyílt kiállítás a Nagykunsági Kulturális Napok keretében.

2019. Augusztus 19. 09:03, hétfő | Helyi

Nagyné László Erzsébet tájékoztatója

Az utóbbi egy hónapban több alkalommal a médiában megjelent, személyemet – és mára már részben a Kátai Gábor Kórház dolgozóit is - negatívan érintő hírekkel összefüggésben az alábbi tájékoztatást adom: