Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2019. Október 01. 07:13, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Még várják a jelentkezéseket a Klebelsberg Képzési Ösztöndíj-programba

Még várják a jelentkezéseket a Klebelsberg Képzési Ösztöndíj-programba

Október 11-ig lehet jelentkezni a Klebelsberg Képzési Ösztöndíj-programba, amelynek célja, hogy a pedagógusképzésben részt vevő hallgatók oklevelük megszerzése után

a tankerületi központok által fenntartott köznevelési intézményekben helyezkedjenek el - közölte a központ hétfőn az MTI-vel.

Azt írták, az egységes, osztatlan tanárképzésben, illetve gyógypedagógia alapképzési szakon tanuló hallgatók jelentkezését várják, az anyagi támogatásért cserébe a hallgatók - oklevelük megszerzése után - a tankerületi központok fenntartásában működő köznevelési intézményekben helyezkednek el. Az ösztöndíj havi összege a tanulmányi eredményektől és a választott szaktól függően továbbra is 25, 50 vagy 75 ezer forint.

A központ a felsőoktatási intézménybe idén felvett hallgatók, illetve azok jelentkezését várja, akik már korábban megkezdték tanulmányaikat.

Az ösztöndíjakat a hallgatói jogviszony ideje alatt kaphatják a támogatottak, akiknek vállalniuk kell, hogy az általuk megjelölt három megye valamelyikében, legalább az ösztöndíj folyósítási idejének megfelelő ideig állami fenntartású intézményben tanítanak.

Az ösztöndíjprogram 2013/2014-es tanévi indulása óta a Klebelsberg Központ 2903 ösztöndíjas szerződést kötött, eddig összesen 3,6 milliárd forintot fizettek ki ösztöndíjra. A programnak köszönhetően 2018 szeptembere óta 269 ösztöndíjas helyezkedett el a tankerületi központok fenntartásában működő köznevelési intézményekben.

Bővebb információ a Klebelsberg Központ honlapján olvasható (http://kk.gov.hu/klebelsberg-kepzesi-osztondij).

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére