Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2022. Október 29. 23:44, szombat | Helyi

Megemlékezés az elhunyt karcagi roma testvérekről

Megemlékezés az elhunyt karcagi roma testvérekről

Hatodik alkalommal rendezte meg október 28-án, pénteken az Ifjúsági Házban az elhunyt karcagi roma testvérek fotókiállítását Varga Mici István, a Karcagi Városi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat elnöke.

A kiállításhoz 1940-től napjainkig több mint ezerötszáz elhunyt karcagi roma adatát, fotóját kapta meg hozzátartozóktól Varga Mici István, aki azt szeretné, ha a kiállítás nem sokáig lenne egyedülálló az országban, mert az azt jelentené, hogy a roma nemzetiségi önkormányzatok hasonló munkába kezdenek.

Az elnök az általa összegyűjtött fotókat, adatokat most rendszerezi egy kötetbe, majd átadja a Györffy István Nagykun Múzeumnak, hogy 100 év múlva is tudjanak őseikről a romák.

Sári Kovács Szilvia alpolgármester is elismeréssel szólt a fotókiállításról, az elnök kezdeményezéséről, majd beszédében megemlékezett a roma elhunytakról.
A karcagi roma zenészek névsorát Molnárné Balogh Éva ismertette, majd
a kisebbségi vezetők megkoszorúzták a roma zenészeknek állított emléktáblát.
Fehér Sándor, az Új Élet Gyülekezet pásztora mondott imát az elhunytakért, majd mécsest gyújtott emlékükre Sári Kovács Szilvia alpolgármester és Pánti Ildikó önkormányzati képviselő.

A kiállítás megnyitása után Fehér Endre prímás vezetésével a Jászsági Cigányzenekar muzsikált élőben, majd a Déli és a Borjúdűlő temetőben tartottak zenés megemlékezést.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 14:00, szerda | Helyi

NÉPSZERŰ A MUNKÁCSY KIÁLLÍTÁS

Páratlan helyszínen páratlan kiállítás, valószínűleg ez a párosítás a siker titka.

2024. Május 15. 11:25, szerda | Helyi

Leégett egy garázs Kenderesen

Kigyulladt egy 60 négyzetméteres garázs szerdára virradó éjjel Kenderesen, a Vörösmarty úton.

2024. Május 15. 11:00, szerda | Helyi

ELKEZDŐDÖTT A KIVITELEZÉS

Elkezdődött a szennyvíz-gerincvezeték kiépítése a Baross utcában. A helyszínen Karcagi–Nagy Zoltán, a körzet önkormányzati képviselője adott bővebb tájékoztatást a fejlesztésről televíziónknak.

2024. Május 15. 09:00, szerda | Helyi

BESZÁMOLÓT TARTOTTAK

A tavaszi pedagógiai program keretén belül tartottak beszámolót arról, hogy milyen eredménnyel zárult a Kunok útját járva elnevezésű nevelési, személyiségfejlesztési projekt.