Városlista
2020. november 26, csütörtök - Virág

Hírek

2020. Július 14. 11:45, kedd | PR

Megéri levegő-víz hőszivattyút választani?

Megéri levegő-víz hőszivattyút választani?

Ha mostanában építkeztél, biztosan te is alaposan átgondoltad, milyen fűtés az ideális számodra.

Az elmúlt években a hagyományos gáz-, vagy szilárd tüzelőanyagos fűtési megoldások háttérbe szorultak, és a levegő-víz hőszivattyú vált egyre népszerűbbé.

A levegő-víz hőszivattyú népszerűségének oka egyértelmű: olyan innovatív és korszerű megoldás ez, mely segítségünkre van a spórolásban, ráadásul környezetünk védelme tekintetében is remek alternatíva.

Ha igazán XXI. századi, energiatakarékos megoldást kerestél, biztosan találkoztál a hőszivattyúval.

További előnyök

Nem kell szakértőnek lennünk ahhoz, hogy a különféle tulajdonságokat sorra véve hamar megtaláljuk azt a rengeteg előnyt, amivel ez a fajta fűtés jár. Azon túl, hogy energiatakarékos, ami által környezet- és pénztárcabarát is, egy sor további előnye van a levegő-víz hőszivattyúnak.

Könnyű telepíthetősége komoly érv a választás során, hiszen nem mindegy, hogy milyen nehezen találjuk meg azt a szakembert, aki segítségünkre lesz. Ráadásul ez a telepítés költségét is kedvezőbbé teszi.

További előnye, hogy számos különböző, neves gyártó termékei közül választhatunk. Az olyan, hosszú időre szóló háztartási eszközök esetében, mint a fűtési rendszer, legtöbben előszeretettel választunk ismert és jól bevált márkát.

A hátrány

Akármennyi pozitívumot sorakoztatunk fel a hőszivattyús fűtés mellett, feltétlenül szót kell ejtenünk a felmerülő negatívumokról is. Egészen pontosan egyről, hiszen más, kifejezetten negatívnak mondható tulajdonság nem jellemzi ezt a fűtési típust.

A levegő-víz hőszivattyú működési elvének köszönhetően a fűtés jósági foka, azaz teljesítménye nagyban függ a kinti levegő hőmérsékletétől. Elmondható, hogy minél alacsonyabb külső hőmérséklet van, annál kevésbé bizonyul hatékonynak ez a fajta fűtési alternatíva.

Fontos tehát, hogy amennyiben hőszivattyús fűtésben gondolkozunk, gondoskodnunk kell másodlagos fűtési lehetőségről is.

Mégis megéri?

Nos, elsőre talán tényleg komoly hátránynak tűnik, hogy a kinti hőmérséklettel együtt csökken a fűtési hatékonyság is, azonban feltétlen számba kell venni a választás során annak előnyeit is.

Az alacsony bekerülési költség olyan pozitívum, ami könnyen feledteti az egyetlen felmerülő hátrányt is. Mivel olcsón, gyorsan és könnyen telepíthető, érdemes lehet számolni vele, hiszen rendkívül rövid idő alatt megtérül a befektetésünk.

Magyarországon már évek óta nem tapasztalunk igazán hideg időjárást, ezért is lehet, hogy évről évre nő a levegő-víz hőszivattyús fűtést választók sora. A fentiek alapján elmondható ugyanis, hogy a komoly téli hideg időt leszámítva a kedvező ár nem feltétlenül jár kedvezőtlen fűtési hatékonysággal.

Ezek érdekelhetnek még

2020. November 25. 20:02, szerda | PR

Mi az a toner? Miért hasznos, ha használjuk?

A toner kifejezést sokan hallották már, akik irodai munkát végeznek, biztosan ismerik. A jelentését viszont nem mindenki tudja pontosan. A toner egy festékkazetta, a lézernyomtatók elengedhetetlen alkatrésze.

2020. November 25. 15:46, szerda | PR

Fertőtlenítő takarítás specialistája

Stabilizált ózonos vizet előállító berendezést, valamint egyéb elektromos fertőtlenítő eszközöket szereztek be -

2020. November 23. 18:05, hétfő | PR

Négy érdekes tény, amit eddig nem tudtál a svájci bicskákról

A legsokoldalúbb kés – legtöbbször így hivatkoznak a svájci bicskára, amelyet Svájc leghíresebb találmányaként is ismernek.

2020. Október 13. 11:18, kedd | PR

Tegye próbára Ön is szerencséjét Karcagon a Szent István Sugárút 17. szám alatt található lottózónkban!

Október 8-tól a nemzeti lottótársaság 244. sz. karcagi lottózójában egy teljesen megújult és a korábbinál magasabb színvonalú környezetben várja kedves játékosait a Szent István Sugárúton.