Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. Július 21. 11:03, péntek | Helyi

Megérkezett az első kamion Milánóból

Megérkezett az első kamion Milánóból

Péntek reggel megérkezett az első kamion Milánóból városunkba, amely a milánói magyar pavilon, vagyis a Sámándob lebontott elemeinek egy részét szállította.

A tárolás helyszínén kérdeztük Dobos László polgármestert a munkálatokról.

- Hol vagyunk egészen pontosan, polgármester úr, és mi történik most itt?

- Karcagon vagyunk a Szivárvány úton, a Népszer vállalat telephelyén. Nagy örömmel jelenthetem be, hogy megérkezett az első szállítmány Milánóból. A milánói pavilon bontása megkezdődött, a Kárpátok-Alpok Zrt. a kormányrendelet szerint elkezdte a pavilon bontását, és azt követően természetesen a rekultiválást. Az első szállítmány ideérkezett Karcagra, hiszen a kormányrendelet azt is kimondja, hogy Karcagon kerüljön újjáépítésre, ennek megfelelően szépen folyamatosan, ahogy a bontás történik, a hazaszállítás után itt, ezen a telephelyen kerül deponálásra.

- Egészen pontosan, milyen elemek érkeztek most haza?

- Egyelőre úgy tűnik, hogy az első kamionnal a pavilon kiszolgálóhelyiségének, az energetikai központnak az alkatrészei kerültek hazaszállításra, amelyek a pavilonrésznek a vázát alkották.

- Meddig fog tartani a hazaszállítás, és hány kamion érkezhet városunkba?

- Várhatóan körülbelül negyven darab kamionnal sikerül hazaszállítani az alkatrészeket, és gondolom, ahogy a bontás zajlik, ami több hónapos munka.

- Mekkora beruházás lesz ez? Mit jelent ennek a nagysága a városunk számára?

- Ez egy óriási lehetőség számunka, hiszen van egy Erzsébet-ligetünk a strandfürdővel szemben, amivel nagyon-nagyon komoly terveink vannak a jövőt illetően. Ott egy szabadidős, családi rendezvényparkot szeretnénk kialakítani, természetesen megfelelő kulturális háttérintézményekkel. Ez a felépítendő pavilon például ezt a célt szolgálja, ennek egy része lesz.

Címkék: Karcag, pavilon, sámándob

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 15:00, péntek | Helyi

NAGYNAK TŰNT A BAJ

Nagynak tűnt a baj, azonban szerencsére nem járt súlyosabb sérülésekkel az a közlekedési baleset, amelynek részesei egy személyautó és egy követ szállító teherautó volt Kisújszálláson.

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

REJTÉLYES MACSKAMÉRGEZÉSEK SZOLNOKON

Ismeretlen elkövető mérgezi a macskákat az egyik szolnoki városrészben. A tetemeket ráadásul sok ember által látható helyen \"teszi közszemlére\". A rendőrség is nyomoz a felháborító ügyben.

2024. Április 26. 10:31, péntek | Helyi

Hármas baleset Kisújszállásnál

Összeütközött egy személygépkocsi és egy kisbusz csütörtök este a 4-es számú főúton, Kisújszállásnál.

2024. Április 26. 08:00, péntek | Helyi

TÁMADNAK A BÜDÖSBOGARAK

Büdös, kellemetlenséget okoz, emellett komoly kártevő is. Természetes ellensége alig van, így köszöni szépen, jól érzi magát Magyarországon.