Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2021. Január 10. 18:04, vasárnap | Külföld
Forrás: Kertész Róbert, az MTI tudósítója jelenti - illusztráció: mti

Meghaladta az 80 ezret a halálos áldozatok száma Nagy-Britanniában

Meghaladta az 80 ezret a halálos áldozatok száma Nagy-Britanniában

Meghaladta az 80 ezret a koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma Nagy-Britanniában.

A brit egészségügyi minisztérium szombat este közzétett napi összesítése alapján az elmúlt 24 órában 1035 halálesetről érkezett jelentés.

Ez azt jelenti, hogy Nagy-Britanniában a kormány számítási módszertana szerint - amely a koronavírus-fertőzés megállapításától számított 28 napon belül bekövetkező haláleseteket veszi figyelembe - eddig 80 868-an haltak meg az új típusú koronavírus okozta Covid-19 betegségben.

A világ országai közül csak az Egyesült Államokban, Brazíliában, Indiában és Mexikóban van ennél több halálos áldozata a koronavírus-járványnak.

A brit egészségügyi minisztérium adatai szerint a szombat estével zárult 24 órában országszerte 59 937 új koronavírus-fertőzést szűrtek ki, csaknem kilencezerrel kevesebbet, mint előző nap.

Az elmúlt héten csaknem minden nap messze 60 ezer felett járt az újonnan kiszűrt fertőzések száma.

Nagy-Britanniában eddig 56 millió koronavírus-tesztet végeztek és ezek közül hárommilliónak az eredménye lett pozitív.

A brit koronavírus-járvány legfertőzöttebb gócpontja jelenleg a 9 milliós London, ahol az angliai közegészségügyi hálózat (Public Health England, PHE) legfrissebb becslése szerint százezer lakosra több mint ezer koronavírus-fertőzött jut.

A brit statisztikai hivatal (ONS) más módszertannal elvégzett számításai ugyanakkor arra vallanak, hogy minden harminc londoni lakosra juthat egy fertőzött. Ez a PHE által kimutatottnál háromszor magasabb londoni koronavírus-fertőzöttségi rátát jelentene.

A járvány megfékezése érdekében a héten új korlátozások léptek életbe Anglia egész területén.

A rendelkezések alapján az Angliában élők csak a legindokoltabb esetekben - például az alapvető fontosságú cikkek megvásárlása, gyógyszerek beszerzése, orvosi ellátás vagy testmozgás céljából - hagyhatják el otthonukat, illetve akkor, ha valaki családon belüli erőszakcselekmény vagy veszélyhelyzet elől kénytelen menekülni.

Munkába is járhatnak azok, akiknek otthoni munkavégzése nem megoldható.

A munkába utazástól eltekintve azonban az engedélyezett lakhelyelhagyások esetén is mindenkinek törekednie kell arra, hogy lakóhelye közelében maradjon, és a szabadtéri testmozgást napi egy alkalomra kell korlátozni.

Az intézkedés hatálya március 31-ig tart, de előbb is visszavonható vagy enyhíthető, és a kormány a korlátozásokat kéthetente felülvizsgálja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése