Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2022. Március 18. 15:54, péntek | Helyi

Megkezdődnek a Milánói Világkiállítás Magyar Pavilonjának karcagi kivitelezési munkái

Megkezdődnek a Milánói Világkiállítás Magyar Pavilonjának karcagi kivitelezési munkái

- A mai napon talán a legnagyobb fordulópontjához érkeztek a Milánói Világkiállítás Magyar Pavilonjának karcagi kivitelezési munkái ...

- A mai napon talán a legnagyobb fordulópontjához érkeztek a Milánói Világkiállítás Magyar Pavilonjának karcagi kivitelezési munkái - mondta az Erzsébet-ligetben tartott pénteki sajtónyilvános terület átadó ünnepségen Szepesi Tibor polgármester.

- Ma olyan munkálatok megkezdéséről tudok beszámolni, amelyek zászlóshajója a legnagyobb és legfontosabb épülete maga a Pavilon, de a vele párhuzamosan elkezdődő beruházások komplex módon az egész Erzsébet-liget átformálást, közösségi hasznosítását szolgálják. A pavilon kivitelezési munkálatainak támogatásáról Magyarország Kormánya 2021. decemberében döntött 4 milliárd 435 millió forint biztosításával, amelyhez a Kisfaludy 2030 program további 996 millió forint támogatást ad, amit ezúton is köszönünk.

A mai napon megtörténik a munkaterület átadása és holnaptól elkezdik a 360 napos kivitelezési munka, amelynek végén az épületben több mint 2000 négyzetméternyi helyiséget alakítanak ki teraszokkal, tetőterasszal és kültéri színpaddal, személy felvonókkal, kiszolgáló részekkel, különleges műszaki megoldásokkal a pincétől a padlásig. Biztos vagyok abban, hogy az elkészült épület, mint ahogy a liget területén végzett további projektjeink is Karcag fejlődését, turisztikai vonzerejének bővülését, gazdasági lehetőségeinek további erősítését fogják szolgálni - fogalmazott Szepesi Tibor.

F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő, miniszteri biztos szerint mindig jó, ha elkezdődik egy munka.


- Karcag egy olyan csodálatos építménnyel fog gyarapodni a milánói pavilon tervei alapján, amire méltán lehetünk büszkék. Az Erzsébet-ligethez minden karcaginak fűződik egy-egy régi emléke. Az új csodálatos szabadidőközpont is minden karcaginak és idelátogatónak kikapcsolódást fog nyújtani, alkalmas lesz zenei, kulturális és közművelődési rendezvény megtartására. Alig várom, hogy itt, a Kunság szikes talajából kinőjön - mondta a miniszteri biztos.


- Ez a jelentős építkezés meghatározó értékkel fogja gazdagítani a Nagykunságot, a keleti eredetére büszke várost, hiszen Karcag rendezvényeivel ma is őrzi a kun örökséget, azt ami megtartott bennünket ezen a vidéken évszázadokon keresztül.

Ennek az épületnek az lesz a küldetése, hogy a kultúra, a művelődés a szabadidő hasznos szolgálatában állva jelképezze és gyarapítsa ezt a keleti örökséget, segítse a hagyományőrzőket - fogalmazott dr. Fazekas Sándor kormánybiztos.

- Örülök annak, hogy a pályázat támogatást nyert és egy olyan épület készül itt, amelynek csodájára jár a világ és messze földön híressé teszi városunkat megjelenésével, üzenetével, azzal, hogy egy olyan új lehetőséget nyújt a Tiszántúlon számunkra és a magyar nemzet számára, ami korábban nem volt.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 13:39, hétfő | Helyi

Állásajánlatok

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal Karcagi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály aktuális állásajánlatai:

2024. Április 28. 19:07, vasárnap | Helyi

Ferdinánd nap

Ferdinánd napot tartott a Bengecseg Alapítvány a Gazdaházban. A megjelenteket Nagy Emese kuratóriumi elnök, valamint F. Kovács Sándor

2024. Április 28. 15:00, vasárnap | Helyi

DIGITÁLIS TÉMANAP

Digitális április. Számítástechnikai- informatikai témahét zajlott a Szent Pál Marista Általános Iskolában. A témahéten a diákok által legjobban várt program a digitális verseny volt.

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

NEM KÉRÜNK A MIGRÁNSGETTÓBÓL

Jóváhagyta az Európai Parlament az EU új migrációs és menekültügyi paktumát, mely szerint elképzelhető, hogy akár Magyarországon is migránsgettók kerüljenek kialakításra.