Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2017. November 16. 17:32, csütörtök | Helyi
Forrás: KARCAG TV

MEGKEZDŐDÖTT A KAMERARENDSZER KIÉPÍTÉSE KARCAGON

MEGKEZDŐDÖTT A KAMERARENDSZER KIÉPÍTÉSE KARCAGON

Még a szeptemberi testületi ülésen szavazta meg Karcag Város Képviselőtestülete az új térfigyelő és rendszámfelismerő rendszerek telepítését Karcag város belterületén.

Az önkormányzat saját forrásából 5 év alatt összesen 64 kamerát fog felszerelni. Első körben pedig 12 helyen telepítenek kamerát, amiből 4 rendszámfelismerő lesz.

Több helyen már elkészültek a szakemberek a közterületi kamerarendszer kiépítésével. A város forgalmas helyein, kereszteződéseiben elős körben 12 kamerát szereltek fel, amit további kamerák követnek majd.

Karcag Városi Önkormányzat kiemelt figyelmet fordít a település közbiztonságára, a bűnmegelőzésre és bűnüldözésre, illetve ezzel összhangban a város lakói biztonságérzetének növelésére. Erre tekintettel az önkormányzat saját forrásból kíván kiépíteni egy összesen 64 kamera befogadására alkalmas térfigyelő rendszert. A mindenkori önkormányzati költségvetés lehetőségeit figyelembevéve törekszenek arra, hogy a térfigyelő kamerarendszer hálózata 5 év alatt kiépítésre kerüljön.

Az I. ütemben, amely 2017-ben kerül kiépítésre, a karcagi rendőrkapitánysággal történt egyeztetés alapján az alábbi helyeken lesznek 2017. év végéig telepítve térfigyelő kamerák és rendszám felismerő pontok:

1. Madarasi út Kálvin utca kereszteződése (Gimnázium épülete) térfigyelő rendszer
2. Kossuth tér Nagykunsági Áruház épülete térfigyelő rendszer
3. Kossuth tér Széchenyi sugárút felőli vége térfigyelő rendszer
4. Kacsóh utca Kertész József utca kereszteződése térfigyelő rendszer
5. Dózsa György út Vágóhíd utca kereszteződése térfigyelő rendszer
6. Madarasi út volt OMV benzinkút mellett térfigyelő rendszer,
rendszámfelismerő pont
7. Kisújszállási út volt Állatkórház előtt térfigyelő rendszer,
rendszámfelismerő pont
8. Gyarmati út térfigyelő rendszer,
rendszámfelismerő pont
9. Vasútállomás térfigyelő rendszer
10. Püspökladányi út PENNY Áruház előtt térfigyelő rendszer,
rendszámfelismerő pont
11. Széchenyi sugárút Nyár utca kereszteződése térfigyelő rendszer

A fenti térfigyelő állomások optimális működéséhez szükséges a zártláncú térfigyelő hálózat átjátszó állomásait is kiépíteni, három bázis állomás kiépítésére kerül sor a városban:
- Toronyház (5300 Karcag, Kossuth tér 10.)
- Rizshántoló malom vasbetonsiló (5300 Karcag, Villamos u. 1.)
- Kátai Gábor Kórház (5300 Karcag, Zöldfa u. 48.)

A felszerelésre kerülő rendszám felismerő kamerák kiváló képfelbontású felvételeken rögzítik éjjel és nappal a megfigyelt területen áthaladó gépjárművek rendszámait, illetve a térfigyelő kamerák minden mozgást rögzítenek, ami a látószögükbe kerül. A rögzítő egységen elmentésre kerülnek a felvett adatok, azok lekérdezhetők lesznek a telepített program által, a megfelelő adatok kimenthetők a tárhelyről.
A bázisállomások veszik az adást a környező kamerákról és továbbítják azt a Polgármesteri Hivatal épületében elhelyezett szerver központhoz.

Címkék: Karcag

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:00, szombat | Helyi

RENGETEG SZEMETET HAGYOTT HÁTRA A LEVONULÓ ÁRHULLÁM

A tiszai árhullám levonulásával a KÖTIVIZIG munkatársai megkezdték a hullámtéren felhalmozódott hulladék mennyiségének felmérését, majd szemétmentesítését.

2024. Április 20. 08:45, szombat | Helyi

Ma kezdődik a kampány és az ajánlásgyűjtés

Ma indul a választási kampány Magyarországon, és mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket

2024. Április 19. 12:50, péntek | Helyi

VÁDAT EMELT AZ ÜGYÉSZSÉG

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat azzal a 45 éves szegedi férfivel szemben, aki 2022 novemberében megfojtotta az alvó feleségét.

2024. Április 19. 10:44, péntek | Helyi

A TŰZ MARTALÉKÁVÁ VÁLT AZ EGYEKI HÁZ

Kigyulladt és teljes terjedelmében kiégett egy hatvan négyzetméter alapterületű melléképület tetőtere Egyeken a Táncsics Mihály utcában.