Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2023. Február 13. 19:04, hétfő | Helyi

Megkoszorúzták Györffy István szobrát

Megkoszorúzták Györffy István szobrát

A Györffy Napok hagyományos nyitóeseményére hétfőn került sor.

A karcagi születésű Györffy István néprajztudós születésének 139. évfordulóján a Györffy István Katolikus Általános Iskola és Szent Erzsébet Óvoda tanulói, pedagógusai, a város vezetése, a Györffy István Nagykun Múzeum munkatársai, a Kunszövetség tagjai és a Nagykunsági Népművészeti Egyesület vezetői a Múzeumparkban lévő szobránál emlékeztek meg a jeles tudósról - az idei Györffy Napok programsorozat nyitásaként.

A rendezvény elején Háló-Csenda Anikó, a Györffy István Katolikus Általános Iskola tanára idézte fel Györffy életét, a műsorban közreműködtek az iskola diákjai. Kovács Miklósné igazgató egy-egy Györffy portrét adott át az első osztályosok képviselőinek, hogy azt tegyék ki tantermeikbe, ezáltal is tisztelegve a névadó előtt.

A néprajztudós szobránál az önkormányzat, a kórház, a múzeum, az iskola, az egyesület és a Kunszövetség helyezte el az emlékezés koszorúit.

A program az iskolában folytatódott, ahol az aulában lévő Györffy portrét koszorúzták meg a diákok és az iskolavezetés, majd a Györffy Galéria pályázatának eredményhirdetése volt a könyvtárban. A három témában 107 iskolás és óvodás pályázat érkezett, minden korcsoportban 1-3. helyezést és egy-egy különdíjat ítélt oda a 9 fős zsűri. Az eredményeket Nagy-Szentesi Anikó ismertette. Antalócziné Balog Ágnes tanárnő pedig a kézműves szakkörös diákjai és a technika órán készült munkákból nyílt kiállítást ajánlotta a jelenlévők figyelmébe.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:29, szombat | Helyi

ELBALLAGTAK A SZENTANNAISOK

dén sem maradhatott el a tradicionális gépes felvonulás, minden évben ezzel veszi kezdetét a Szentannai Sámuel Református Gimnázium, Technikum és Kollégium különleges ballagása.

2024. Május 18. 14:25, szombat | Helyi

VÁRMEGYEI VONÓS VERSENY

Negyedik alkalommal került megrendezésre a Karcagi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolában a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei vonósverseny. A megmérettetésre közel 50 gyermek nevezett. A tanulók megmutathatták a verseny során, hogy milye

2024. Május 18. 12:17, szombat | Helyi

IDÉN IS SOK ALKOTÁS SZÜLETETT

A Játszd újra kiállításra idén is sok alkotás készült. Ez a program nem csak a hulladék újrahasznosításáról, hanem az óvodás gyermekek tehetséggondozásáról is szól.

2024. Május 18. 10:02, szombat | Helyi

VÁROSUNK IS BEMUTATKOZOTT

Városunk is bemutatkozott a térség legnagyobb idegenforgalmi expóján, a Szolnoki Utazás és Szabadidő Kiállításon.