Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. Január 10. 05:00, kedd | Helyi

MEGNŐTT AZ ÉTTERMEK FORGALMA AZ ÜNNEPEK ALATT

MEGNŐTT AZ ÉTTERMEK FORGALMA AZ ÜNNEPEK ALATT

Nincsenek könnyű helyzetben a hazai éttermek, sokan bezárni kényszerültek, hiszen nyár óta megsokszorozódtak a költségeik, valamint a szorító munkaerőhiány problémája sem oldódott meg.

Ez szerencsére nem jellemző térségünkre. A tavalyi év végén megduplázódott azok száma, akik étteremből rendelték a karácsonyi vagy a szilveszteri menüt.

A legtöbb étterem magas áremelést volt kénytelen végrehajtani, ez látszott ez a karácsonyi menük árain is: átlagosan 40-50 százalékot emeltek, ám van olyan vendéglátóhely, ahol kétszer annyiba került a töltött káposztaés a halászlé, mint egy évvel ezelőtt.

A karcagi Biohotel étterme szerencsésebb helyzetben van, mert ők a termőföldtől az asztalig politikát vallják. Tehát elsősorban saját minőségi termék kerül a vendégek elé.
Az elmúlt években egyre többen döntöttek úgy, hogy az év végi főzést megspórolják és inkább étteremből hozatják az ünnepi fogásokat. Ennek azonban ára van: eddig sem volt olcsó, de a szolgáltatószektort sújtó extra nehézségek, mint az energia-, az alapanyagdrágulás és a munkaerőhiány megsokszorozták a kiadásaikat, így kénytelenek voltak árat emelni. Mindezek ellenére megduplázódott az éttermek forgalma az ünnepek alatt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 17:00, szombat | Helyi

PÁLINKÁSÜVEGGEL VERTE FEJBE-AGYZÚZÓDÁS LETT A VÉGE

Mezőtúron egy születésnapi összejövetel durvult el olyannyira, hogy a bulin résztvevő egyik férfi súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.

2024. Április 27. 15:00, szombat | Helyi

ROKKANTKOCSIST TÁMADOTT MEG

Felháborító eset történt városunkban. Egy rokkant kocsival közlekedő idős férfit raboltak ki a nyílt utcán.

2024. Április 27. 09:00, szombat | Helyi

BUSZMEGÁLLÓBAN ÉLESZTETTÉK ÚJRA

Egy 70 év körüli szolnoki nő hazafelé tartott, amikor minden előzmény nélkül, hirtelen összeesett a buszpályaudvaron, számolt be az esetről az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán.

2024. Április 26. 15:00, péntek | Helyi

NAGYNAK TŰNT A BAJ

Nagynak tűnt a baj, azonban szerencsére nem járt súlyosabb sérülésekkel az a közlekedési baleset, amelynek részesei egy személyautó és egy követ szállító teherautó volt Kisújszálláson.