Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Január 18. 10:39, szombat | Helyi
Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

Megrongált egy kávéautomatát

Megrongált egy kávéautomatát

A Karcagi Rendőrkapitányság eljárást indított garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy kisújszállási lakos ellen.

A Karcagi Rendőrkapitányság eljárást indított garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy kisújszállási lakos ellen. A 15 éves fiú 2020. január 16-án, 13 óra körüli időben Kisújszálláson, az autóbusz-pályaudvar várótermében megrongált egy kávéautomatát úgy, hogy annak előlapját betörte. A rendőrök a beszerzett információk alapján azonosították a jogsértőt, akit a Kisújszállási Rendőrörsre előállítottak, ahol a gyanúsítottkénti kihallgatása során a cselekmény elkövetését elismerte.

Személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt 2020. január 17-én, a déli órákban Tiszaföldvár belterületén. Egy 41 éves helyi lakos közlekedett elektromos kerékpárral úgy, hogy haladása során nem az időjárási- és útviszonyoknak megfelelően választotta meg a gépi meghajtású üzemmódban lévő jármű sebességét. Ennek következtében a nedves, párás aszfalton a kerékpárral megcsúszott és elesett. A járművet vezető nő a baleset következtében könnyű sérüléseket szenvedett és kórházba szállították.

Ezen baleset kapcsán is felhívjuk a figyelmet, hogy ebben a ködös időben a hideg miatt csúszóssá válnak az utak és a járdák egyaránt. Fokozottan oda kell figyelni, és változtatni kell a vezetési szokásokon. Javasoljuk, hogy a lefagyott úttesten ne kerékpározzanak, hiszen fokozottan balesetveszélyes lehet a fel- és leszállás, a kanyarodás sőt még a lassítás is. A téli időszakban az autók kerekei is könnyebben megcsúsznak, ezért különösen fontos, hogy a megszokottnál is nagyobb követési távolságot tartva, körültekintően és lassabban közlekedjenek.

A rendőrök folyamatos jelenlétükkel mindent megtesznek az utak biztonságáért és a balesetek elkerüléséért. Azonban a legtöbbet maguk a közlekedők tehetnek azzal, hogy a szabályokat betartva, türelmesen, egymásra odafigyelve vesznek részt a közlekedésben. Ezzel nemcsak önmagukra, hanem a többi közlekedőre is figyelemmel lesznek, és felelősségteljes viselkedésükkel nagyobb tragédiát előzhetnek meg!

… hogy mindenki hazaérjen!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 14:31, csütörtök | Helyi

SOKAN FÜRDŐZTEK AZ ÁPRILISI KÁNIKULÁBAN

Áprilisban nem megszokott meleg levegő árasztotta el az országot. Sorra dőltek meg a melegrekordok. Ennek köszönhetően sokan látogattak ki a Berekfürdői strandra, a már-már nyarat idézőhőségben.

2024. Április 25. 13:29, csütörtök | Helyi

ELMERÜLT A HOLT-ZAGYVÁBAN

Az Akácfa utca közelében, Szolnok külterületén, a Holt-Zagyvában merült el egy személyautó. A sofőr szerencsére el tudta hagyni a járművet, az eset során az ijedtségen kívül szerencsére nem érte baj. Az Életjel Mentőcsoport részt ve

2024. Április 25. 10:30, csütörtök | Helyi

FELHÁBORÍTÓ: IDŐSEK OTTHONÁBAN ERŐSZAKOSKODOTT

10 év fegyház várhat arra a férfira, aki a gondozására bízott idős nőt rendszeresen verte és szexuálisan bántalmazta. A nyugalom megzavarására alkalmas tudósítás következik.

2024. Április 25. 09:57, csütörtök | Helyi

Az elmúlt 24 órában történt

A vármegye rendőrei az elmúlt napon 7 személyt fogtak el, akik közül 2 ellen elfogatóparancs volt érvényben, valamint 1 ittas járművezetőt szűrtek ki a forgalomból.