Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2017. November 14. 20:06, kedd | Helyi
Forrás: KARCAG TV

MEGÚJUL A VIZESBLOKK A DÉRYNÉ KULTURÁLIS KÖZPONTBAN

MEGÚJUL A VIZESBLOKK A DÉRYNÉ KULTURÁLIS KÖZPONTBAN

Újabb fejlesztés van folyamatban a Déryné Kulturális Központban. Szepesi Tibor, a Déryné Kulturális Központ igazgatója az intézményben folyó munkák fontosságáról beszélt televíziónknak.

Régen várt fejlesztés valósul meg a Déryné Kulturális Központban. Az önkormányzat pályázati és saját forrásból újítja fel a vizesblokkokat.


- Nagyon fontos részén folytatódik a Kulturális Központnak a fejlesztése, gyarapítása. Az egyik legfontosabb részét kezdtük felújítani az intézménynek a napokban, a három szinten elhelyezkedő vizesblokkok teljes átalakítása, korszerűsítése zajlik.


Hosszú ideje váratott magára ez a felújítás. Az első ütemben elkészült a Déryné külső felújítása, a nyilászárók cseréje és a hőszigetelés. Megoldódott az akadálymentesítés a földszinti termeknél, ezzel együtt kialakításra került a mozgáskorlátozottak számára egy mosdó és illemhely. Azt gondolom, hogy hosszú évtizedek óta húzodott ez a probléma, mely most az önkormányzat pályázati forrásból és saját forrásból valósít meg. Dobos László polgármester únak köszönhetően el tudtuk kezdeni a munkálatokat, amelyek várhatóan február közepére fognak elkészülni.


A folyamatos karbantartás mellett, pályázati forrásból tervezzük a fűtéskorszerűsítést, illetve az energetikai megújítást, ami fogja érinteni a világító testeket, illetve az egész Déryné Kulturális Központ energia ellátását, napelemeken keresztül. A pályázat kiírásra került, a tervezés folyamatban van, bízunk benne, hogy a jövő év második felére realizálódni fognak az elképzeléseink.

Címkék: Karcag

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:00, szerda | Helyi

TÁRGYALÁSSAL FOLYTATÓDIK AZ ÜGY

Ritkaságszámba menő döntés született a Szolnoki Törvényszéken:

2024. Április 24. 09:00, szerda | Helyi

FEGYELMEZETLEN LÉLEKGYÓGYÁSZOK

A NAV munkatársai azokat az internetes szolgáltatókat szűrték ki, akik gyaníthatóan bejelentés nélkül, kontárként végzik tevékenységüket, illetve, akik a számla-, és nyugtaadást elmulasztják.

2024. Április 23. 15:51, kedd | Helyi

Kerékpáros kompokat adtak át a Tisza-tó melletti Tiszaderzsen

Két kerékpáros kompot adtak át Magyarország második legnagyobb tava, a Tisza-tó melletti Tiszaderzsen.

2024. Április 23. 13:39, kedd | Helyi

Kerítés égett Kisújszálláson

Kigyulladt egy ingatlan kerítése hétfő éjszaka Kisújszálláson, a Petőfi utcában.