Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2022. Április 05. 05:05, kedd | Helyi
Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség

Megverték szomszédjukat, mert szóvá tette, hogy túl hangos a zene

Megverték szomszédjukat, mert szóvá tette, hogy túl hangos a zene

A fiatalkorúak büntetőügyeiért felelős Szolnoki Járási Ügyészség erőszakkal, felfegyverkezve, csoportosan elkövetett garázdaság bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat egy fiatalkorú férfi és szülei ellen.

A vádlottak 2021 nyarán, Jászapátiban, vendégeik kíséretében benyomultak szomszédjuk udvarára, és megverték a férfit, mert azt kérte, hogy halkabban ünnepeljenek.

A vádirat szerint a cselekmény idején 17 éves férfi és családja 2021. június 6-án, Jászapátban, házuk udvarán, 60 fős családi rendezvényt tartott, ahol egy 5 fős zenekar szolgáltatta a zenét.

A szomszédban lakó férfi este 7 órakor megelégelte a hangos zeneszót, és bejelentést tett amiatt a helyi rendőrőrsön. A férfi épp hazafelé tartott az őrsről, amikor az utcán szembe találta magát a fiatalkorú vádlottal és szüleivel, akikkel azonnal szóváltásba keveredett a hangos ünneplés miatt.

A fiatalkorú vádlott apja (36 éves) megfenyegette a szomszéd férfit, hogy rágyújtja a házat és megöli, majd ököllel úgy arcon vágta, hogy a sértett elesett. Ekkor fia és néhány vendég is megütötte, megrugdosta a földön fekvő sértettet, aki négykézláb mászva jutott el háza kiskapujáig és bemenekült a portájára.

Szomszédjai azonban legalább 30 – utólag személy szerint be nem azonosítható – vendég kíséretében utána eredtek, és a kerítésen átmászva, a nagykaput leemelve, behatoltak a férfi házának udvarára, ahol a sértettet összerugdosták, ököllel, illetőleg különféle eszközökkel összeverték. A fiatalkorú vádlott anyja (35 éves) például egy műanyag virágtartóval csapott az arcába, míg élettársa egy féltéglával verte fejbe a férfit, majd vendégeikkel együtt visszatértek házuk udvarára.

A támadás során a sértett testszerte, zúzódásokkal járó, 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett el.

Az ügyészség vádiratában azt indítványozta, hogy a bíróság a fiatalkorú vádlottal szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett fiatalkorúak fogháza büntetést szabjon ki és helyezze őt pártfogó felügyelet alá, míg szüleit börtönben letöltendő szabadságvesztéssel sújtsa és tiltsa el a közügyek gyakorlásától.

Az ügyben a Jászberényi Járásbíróság, mint fiatalkorúak bírósága fog dönteni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 16:24, szerda | Helyi

A hazai vadállományunk egyedülálló nemzeti kincsünk

Teremtett világunk megőrzése közös kötelességünk, a természet rendjét pedig nem lehet megbontani, éppen ezért hárul kiemelkedően fontos szerep a felelős és tudatos vadgazdálkodásra

2024. Május 01. 15:00, szerda | Helyi

KALAPÁCCSAL TÁMADT AZ IDŐS EMBERRE

A Kunszentmártoni Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be egy 22 éves cibakházi férfival szemben rablás bűntette és két rendbeli testi sértés büntette miatt.

2024. Május 01. 13:00, szerda | Helyi

MÉLTÓSÁG MEZEJE

A nárcisz a világon mindenütt a rákbetegek, a rákban haldoklókat gondozó szervezetek szimbóluma.

2024. Május 01. 07:00, szerda | Helyi

SZÉPÍRÓ VERSENY A SZENT PÁL MARISTA ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN

A Cigány hét keretein belül a hátrányos helyzetű gyermekek számára Szépíró versenyt rendeztek a Szent Pál Marista Általános Iskolában.