Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. November 25. 20:02, szerda | PR
Forrás: (x)

Mi az a toner? Miért hasznos, ha használjuk?

Mi az a toner? Miért hasznos, ha használjuk?

A toner kifejezést sokan hallották már, akik irodai munkát végeznek, biztosan ismerik. A jelentését viszont nem mindenki tudja pontosan. A toner egy festékkazetta, a lézernyomtatók elengedhetetlen alkatrésze.

Használata nagyobb mennyiség nyomtatásánál lehet előnyös.

– Megnézted a tonert?
– Persze, rendben van!

A fenti kérdésre adott választ sokszor úgy sütik el az irodákban, vagy más munkahelyeken, hogy az emberek nem tudják pontosan, miről beszélnek. A toner kifejezés ugyanis nem mindenkinek egyértelmű, ezért éri meg tisztába tenni, mit is jelent.

Toner=festékkazetta

A toner egy festékkazetta. Olyan tárolóedény, amelyben festékpor található, ez használatos a lézeres elven működő nyomtatókban, de a faxokban és fénymásolókban is. A lézernyomtató működési elve teljesen eltér a tintasugaras megoldástól: a festékport ilyenkor a lézer „ráégeti” a papírra, azaz hővel rögzíti oda, ahol szükséges. A festékport egyébként tonerpornak is nevezik. Pontosan így működik egy kifejezetten népszerű HP toner is, a brandek között nincs jelentős különbség ebben az alapelvben. A toner tehát a festéktárolás eszköze, amely segít megvalósítani egy másféle típusú nyomtatási, fénymásolási módszert.

Hosszabb távon költséghatékonyabb

A lézernyomtató drágább, mint a tintasugaras, ha hasonló kategóriájú eszközökről beszélünk. Persze találni olyan tintasugaras megoldást, amely többe kerül, mint egy lézeres, ám ilyen esetben a nyomtatási sebességben, a felszereltségben kell keresni a különbséget. A megvásárlásnál hiába magasabb árú egy lézeres nyomtató, később visszahozhatja a különbséget. Hogyan? Úgy, hogy a nyomtatás költségei alacsonyabbak lesznek. Ott, ahol rengeteg dokumentumra van szükség, napi szinten meg sem áll a nyomtató zakatolása, minden esetben a lézeres technológia lesz ár-érték arányban a kedvezőbb. Egy magas minőségű Xerox toner jobb befektetés lehet, mint egy tintapatron, hiszen sokkal több lap nyomtatásához lehet felhasználni, azaz összességében gazdaságosabb. A tonerek közül választhatunk eredeti és utángyártott változatot is, utóbbi minőségében szinte azonos, ám olcsóbban elérhető. Ha hozzátesszük, hogy ez a verzió gyorsabb nyomtatást tesz lehetővé, egyértelmű, miért éri meg a toneres megoldások alkalmazása az irodákban.

A fotó forrása:
cigdem / Shutterstock.com

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat