Városlista
2021. augusztus 1, vasárnap - Boglárka

Hírek

2021. Június 17. 11:20, csütörtök | PR

Miért válaszd a gondozásmentes akkumulátort

Miért válaszd a gondozásmentes akkumulátort

Nagy bosszúság, ha a kocsi nem indul, mikor szükségünk van rá. Ennek sokszor az akkumulátor az oka, mert vagy lemerült, vagy gondozást igényel, amit nem adtunk meg neki.

A gondozásmentes akkumulátor ez utóbbi problémát oldja meg.

A kocsi szíve az akkumulátor. Innen veszi a rendszer az elektromos áramot ahhoz, hogy a szükséges funkciókat, kémiai folyamatokat beindítsa, üzemeltesse. Ha az elektromos szint lecsökken az akkumulátorban, akkor a kocsi nem, vagy csak nehezen indul. Ha nem akarunk állandóan akkumulátort cserélni, akkor szem előtt kell tartani néhány fontos dolgot.

Mitől merül le az akkumulátor?

Az akkumulátor lemerülését sokféle dolog okozhatja. Lehet az egy égve felejtett világítás, vagy egy hibásan bekötött autóklíma, ami leszívja az áramot az akkumulátorból. Gyakori gond az is, hogy a ritkán vagy csak rövid menetidőkre használt kocsinak nincs ideje menet közben újratölteni az elektromos készletet az akkumulátorban, így idő előtt elhasználódik. A régebbi típusú akkumulátorokat emellett gondozni is kell, amiről sokan nem is tudnak.

Hogyan lehet ezt helyrehozni?

A kocsit érdemes rendszeres időközönként megnézetni szerelővel akkor is, ha nem robban le. Ha tapasztalunk gondokat az indításnál, arról tájékoztassuk a szerelőt, aki leellenőrzi, hogy az akkumulátor körül minden rendben van-e.

Az akkumulátor gondozásáról mi is tudunk gondoskodni. Időnként ugyanis le kell tisztogatni a pólusokat és fel kell tölteni a cellákat desztillált vízzel. Ezt főleg hosszabb utak előtt érdemes elvégezni, mert nincs annál nagyobb bosszúság, mint hogy félúton megáll az autó, mert nincs víz a cellákban.

Miért jó a gondozásmentes akkumulátor?

A gondozásmentes akkumulátor az összes ilyen jellegű problémát megspórolja. Egy teljesen zárt rendszer, aminek az önkisülése, azaz az elektromos töltésvesztése minimális, így feltöltött állapotban is akár több évig tárolható. Nincs szükség desztillált víz utántöltésére sem.

Persze ez az akkumulátor típus sem óv meg minket az égve felejtett világítás miatti gondoktól, és attól sem, hogy a rosszul bekötött elektromos berendezések leszívják a töltést. Ezért érdemes a kocsit időnként alaposan átnézetni függetlenül attól, hogy milyen akkumulátor van benne.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Július 14. 12:05, szerda | PR

Digitalizáció felsőfokon - elindult a Hotel & More Group szállásfoglalás applikációja

Új, saját fejlesztésű szállásfoglalás applikáció bevezetésével nyitotta meg a nyári szezont a Hotel & More Group, annak érdekében, hogy Vendégeik gyorsan és könnyen tudjanak szállást foglalni a cégcsoport szállodáiban.

2021. Július 13. 14:59, kedd | PR

Megújult a Village Media weboldala

213 hiperlokális sajtótermék, 97 tv csatorna, 136 helyi hírekkel foglalkozó weboldal, valamint 52 tematikus magazin – megújult a Village Media weboldala

2021. Július 08. 16:04, csütörtök | PR

Minőségi munkáért díjözön

A szakma és a közönség is értékeli a minőségi építészetet, a magas színvonalú kivitelezést. A Jánosik és Társai Kft. által kivitelezett beruházások sorra nyerik el a rangos, hazai és nemzetközi díjakat.

2021. Június 18. 15:41, péntek | PR

Reumakórházból járási hivatalt építettek

Egy évek óta nem használt, korábban reumakórházként működött épületet alakított át járási hivatallá és kormányablakká, a Jánosik és Társai Kft.