Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2022. November 07. 05:00, hétfő | Helyi

MIHÁLY-NAPI VÁSÁR

MIHÁLY-NAPI VÁSÁR

A MIEÓ Zöldfa úti Óvodájában Harsányiné Szabó Ilona tagóvoda-vezetővel beszélgettünk az évkezdésről és a Mihály-napi vásárról.

-A Mihály-napi vásár az első olyan rendezvénye az óvodánknak, amikor a gyerekek, szülők közösen tölthetnek el egy kis időt. A gyerekek megismerhetik azokat a hagyományokat, amelyek régen a Mihály-napi vásárhoz köthetőek voltak, illetve a szülők is megismerkedhetnek a más csoportba járó szüleik gyermekeivel, egymással, kapcsolatot építhetnek, ismerkedhetnek egymással. Közösen eltöltünk egy szép őszi délutánt, ezzel is megindítva a gyerekeknek az óvodai életét.

- A nevelési évet több kisgyermek most kezdte szeptemberben, őket ma fogadták zöldfásokká.
- Ebben a tanévben tizenhárom új gyermek érkezett az óvodánkba. Tizenegy kiscsoportos, két gyermek másik csoportból érkezett, illetve a tavasz folyamán négy kisgyermek érkezett, őket is most fogjuk köszönteni és ünnepélyesen zöldfás óvodásoknak fogadjuk őket egy kis fogadalomtétel után.
Az első két hétben zajlottak a beszoktatások, lehetőséget biztosítottunk a szülőknek, hogy együtt a gyermekekkel bejöhessenek a csoportokba. Nagyon rugalmasan kezeltük a beszoktatást, és mára valamennyi gyermek bent van az óvodában. Hát, a betegség az ugye közbeszól, olyankor újra kezdődik egy kicsit, de már a gyerekek megismertek bennünket, elfogadták a csoportot és örömmel jönnek az óvodába.

- A fogadalomtétel és vásározás után kézműveskedés és sok játék is lesz a mai napon.
- A szülőkkel a gyerekek kézműves tevékenységekben vehetnek részt népi iparművészeink által. Tyukodi Lászlóné Marika gyöngyöt fog fűzni velük, Pinczésné Soós Gyöngyi iparművészünk csuhét fog készíteni, illetve Nagy Tiborné Mariann, intézményünk intézményvezető-helyettese korongozni fog a gyerekekkel. Emellett dolgozóink is kézműves tevékenységekkel várják a vásárhangulatban a gyerekeket, amit műsorral is megidézünk. Itt Mesetarisznya tehetségműhelyes gyerekek is fellépnek, Csapóné Horváth Marianna kolléganőm vezetésével, majd a vásári hangulat után a kézműveskedésen kívül íjászkodással, pónilovaglással, kecskesimogatóval, illetve traktorra való felüléssel várjuk a gyerekeket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 15:00, vasárnap | Helyi

BARÁTSÁGOS MÉRKŐZÉS

Erdély szívéből, Székelykeresztúrról érkeztek vendégek a városunkba. Itt tartózkodásuk alatt részt vettek egy barátságos focimérkőzésen is.

2024. Május 05. 09:00, vasárnap | Helyi

TÁNCHÁZ A MARISTÁSOKNÁL

A cigánytánc alapjaival ismerkedhettek meg a diákok a Szent Pál Marista Általános Iskolában a cigányhét záróprogramján. A következő percekben önök is betekintést nyerhetnek a jó hangulatú táncházba.

2024. Május 04. 15:00, szombat | Helyi

JÓTÉKONYSÁGI BÁLT RENDEZTEK

Az idei a Kátai Bál jótékonyságból befolyt bevételeit a kórház biztonságos betegellátáshoz szükséges eszközök beszerzésére fordítják.

2024. Május 04. 07:00, szombat | Helyi

ÁTADTÁK A GYÓGYSZERTÁR ÉPÜLETÉT

Újra helyben vásárolhatnak gyógyszereket a tiszaburaiak. Átadták ugyanis a településen a gyógyszertárat. Az épület átadása ünnepélyes keretek között zajlott.