Városlista
2024. június 17, hétfő - Laura

Hírek

2017. Augusztus 09. 07:57, szerda | Helyi

Mind a kilenc járásban lesz egy század

Mind a kilenc járásban lesz egy század

A megjelenteket Hodos Julianna járási hivatalvezető köszöntötte

, majd Kovács Imre alezredes, a Magyra Honvédség HKFP Területvédelmi Osztály részlegvezetője előadásában elhangzott, járásonként egy századot alakítanak meg, szeptemberben.
Az önkéntes területvédelmi tartalékos szolgálatra 18-tól 65 éves korig lehet jelentkezni férfiaknak, nőknek egyaránt, aki fizikai és egészségügyi alkalmas minősítést ér el, az lehet tagja lehet a katonai rendszernek. Az önkénteseknek 120 órás alapkiképzést tart a Magyar Honvédség, ahol gyakorlatias, az általános katonai ismeretanyagot tartalmazó honvédelmi felkészítést kapnak. Az Önkéntes Területvédelmi Tartalékos szolgálat lehetővé teszi, hogy a tagok, ha a helyi védelmi feladatok megkövetelik - pl. árvíz, természeti katasztrófa -, akkor a hivatásos erőkkel közösen felkészülten tudjanak fellépni.

A szolgálatra a kormányablakokban, a járási hivatalokban vagy a Szolnokon lévő toborzó irodában lehet jelentkezni - sorolta az alezredes, aki szólt még a járandóságokról, s arról, hogy a honvédség a kiesett munkáért – előzetesen aláírt megállapodás alapján – kompenzálja majd a munkáltatót is.

Címkék: önkéntesség, Karcag

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 16. 16:00, vasárnap | Helyi

18 HÁZBA TÖRT BE A PÁROS

Tiszaörsön és Tiszaszentimrén tört be lakott és lakatlan házakba a páros, akiket a tiszafüredi rendőrök elfogtak, majd a bíróság elrendelte letartóztatásukat.

2024. Június 16. 09:00, vasárnap | Helyi

BAJNOK LETT A CSAPAT

A Magyar Kézilabda Szövetség által rendezett bajnokság III. osztályú H csoportjában a Sütő Kézisuli U17-es leány csapata bajnok lett.

2024. Június 15. 14:00, szombat | Helyi

MEGKEZDŐDÖTT A NYÁR UTCA FELÚJÍTÁSA

Megkezdődött a Nyár utca felújítása. A beruházás végeztével gyorsabbá és biztonságosabbá válik a közlekedés a Széchenyi sugárút és a Gyarmati utca között.

2024. Június 15. 11:00, szombat | Helyi

ÁROKBA HAJTOTT A KAMION

Árokba borult egy teherautó Törökszentmiklósnál, a sofőr a vezetőfülkébe szorult.