Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2022. Január 22. 06:40, szombat | Helyi

MINDEN NAP GYAKOROL SÓTI DOROTTYA

MINDEN NAP GYAKOROL SÓTI DOROTTYA

Sóti Dorottya Sára, a Karcagi Nagykun Református Általános Iskola diákja is szerepelt az év végi karácsonyi ünnepségeken, emellett azonban versenyekről is szép eredményeket hozott. Vele beszélgettünk.

A művészeti iskolában most épp klarinéton játszik, előtte furulyázott. Azért váltott, mert megtetszett neki a klarinét nagyon különleges a hangja.

Nagyjából minden nap gyakorol, sok kedvenc darabja van és sokszor kikapcsolódásként vidámabb darabokat játszik el otthon.
Hetedikesként szeretia matekot és az éneket, bár kórusban énekléssel nem próbálkozott még, mert úgy véli, nincs jó hangja.
Mit olvas szívesen a kötelezőn kívül? Most a Harry Pottert, mert látta a filmet és megtetszett neki, ezért elolvassa könyvben is a történetet.
S ki miért olvassa el? - mert egy nagyon különleges történet, sok történéssel, izgalmakkal - mondja Dorottya.

A katasztrófavédelem által kiírt alkotói pályázaton is nagyon eredményes volt Dorottya, egyéb kézműves alkotás kategóriában országos második lett. Művének Barát vagy ellenség a tűz? volt a címe és ennek mindkét - a barát, amikor boldogok az emberek és ellenség pl. erdőtűz, karácsonyfatűz - oldalát rajzolta le.
Dorottya szeretek rajzolni, kézműveskedni, most édesanyjával épp gyöngyöt fűznek otthon. Kicsit időigényes, de amikor kész, egy angyalka, akkor ő is boldog.

Az első félév előtt csupán három négyese van, amit még a következő hetekben megpróbál kijavítani.

Az osztályközösségük nagyon jó, Mikulásra egymást is megajándékozták, ahol a vásárolt ajándék mellé egyedi kis ajándékot is készített a kihúzott társának.
Az angol eddig nem volt a kedvence, de már kezdi megszeretni azt is, s reméli sikerül félévig javítani a három négyesén.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 08:00, péntek | Helyi

TÁMADNAK A BÜDÖSBOGARAK

Büdös, kellemetlenséget okoz, emellett komoly kártevő is. Természetes ellensége alig van, így köszöni szépen, jól érzi magát Magyarországon.

2024. Április 25. 14:31, csütörtök | Helyi

SOKAN FÜRDŐZTEK AZ ÁPRILISI KÁNIKULÁBAN

Áprilisban nem megszokott meleg levegő árasztotta el az országot. Sorra dőltek meg a melegrekordok. Ennek köszönhetően sokan látogattak ki a Berekfürdői strandra, a már-már nyarat idézőhőségben.

2024. Április 25. 13:29, csütörtök | Helyi

ELMERÜLT A HOLT-ZAGYVÁBAN

Az Akácfa utca közelében, Szolnok külterületén, a Holt-Zagyvában merült el egy személyautó. A sofőr szerencsére el tudta hagyni a járművet, az eset során az ijedtségen kívül szerencsére nem érte baj. Az Életjel Mentőcsoport részt ve

2024. Április 25. 10:30, csütörtök | Helyi

FELHÁBORÍTÓ: IDŐSEK OTTHONÁBAN ERŐSZAKOSKODOTT

10 év fegyház várhat arra a férfira, aki a gondozására bízott idős nőt rendszeresen verte és szexuálisan bántalmazta. A nyugalom megzavarására alkalmas tudósítás következik.