Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Szeptember 16. 18:55, hétfő | Helyi

MINDENNAPI TESTNEVELÉS A REFIBEN

MINDENNAPI TESTNEVELÉS A REFIBEN

A mozgás a testnek és a léleknek is egyaránt jót tesz. Nemcsak a felnőttekre igaz ez, hanem a gyermekekre is.

A szakemberek szerint ezért is nagyon jó, hogy bevezették a mindennapos testnevelést az iskolákban.

Sok szülő félt a mindennapi testnevelés bevezetésekor, hogy túl nagy megerőltetést jelent majd a gyermekének. De valóban tartani kell tőle?

-Hogyan tudják megoldani a kötelező mindennapi testnevelést a Karcagi Nagykun Református Általános Iskolában? - kérdeztük Földváriné Simon Ilona igazgatótól.

-Alsóban délelőtt heti három, délután heti két testnevelés óra van, utóbbit a napközis nevelők tartják. Egy kötetlen mozgásos tevékenységre kell gondolni délután, melyet az udvaron, vagy a tantermekben tartjuk-tudtuk meg az igazgatónőtől.

Az általános kondíción felül más jótékony hatása is van a mozgásnak. Kutatások bizonyították, hogy azok a gyerekek, akik testileg fittek, jobban teljesítenek az iskolában.

A vonatkozó szabályozás a gyakorlatban mozgásteret enged a mindennapos testnevelés és testmozgás megvalósítására, hiszen például a tanuló – választása alapján – a mindennapos testnevelésből heti két testnevelés órát iskolai sportkörben történő sportolással kiválthat.

-Felsőben minden negyedik gyerekünk jár valamilyen városi sportszakosztályba, onnan hozza az igazolást, s akkor neki nem kell a délutáni mindennapos testnevelési foglalkozáson részt venniük-mondta az iskolavezető.

Úszásoktatás esetén pedig heti két testnevelés órát meg lehet tartani egyben is, a jogszabályi rendelkezésnek megfelelően. Az iskola így szervezi meg a tanulóknak az úszást a helyi gyógy- és strandfürdő tanuszodájában.

-Rendszeresen visszük úszni a gyerekeket, és sportszakköreink is vannak, ahol a gyermekeink sportolhatnak - nyilatkozta az igazgatónő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 14:31, csütörtök | Helyi

SOKAN FÜRDŐZTEK AZ ÁPRILISI KÁNIKULÁBAN

Áprilisban nem megszokott meleg levegő árasztotta el az országot. Sorra dőltek meg a melegrekordok. Ennek köszönhetően sokan látogattak ki a Berekfürdői strandra, a már-már nyarat idézőhőségben.

2024. Április 25. 13:29, csütörtök | Helyi

ELMERÜLT A HOLT-ZAGYVÁBAN

Az Akácfa utca közelében, Szolnok külterületén, a Holt-Zagyvában merült el egy személyautó. A sofőr szerencsére el tudta hagyni a járművet, az eset során az ijedtségen kívül szerencsére nem érte baj. Az Életjel Mentőcsoport részt ve

2024. Április 25. 10:30, csütörtök | Helyi

FELHÁBORÍTÓ: IDŐSEK OTTHONÁBAN ERŐSZAKOSKODOTT

10 év fegyház várhat arra a férfira, aki a gondozására bízott idős nőt rendszeresen verte és szexuálisan bántalmazta. A nyugalom megzavarására alkalmas tudósítás következik.

2024. Április 25. 09:57, csütörtök | Helyi

Az elmúlt 24 órában történt

A vármegye rendőrei az elmúlt napon 7 személyt fogtak el, akik közül 2 ellen elfogatóparancs volt érvényben, valamint 1 ittas járművezetőt szűrtek ki a forgalomból.