Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2024. Január 02. 05:00, kedd | Helyi

MINDENÜK ODALETT A TŰZBEN

MINDENÜK ODALETT A TŰZBEN

Mindenük odalett. Teljesen kiégett egy ház Hajdúszováton, a benne lakó nyolctagú család hajléktalan lett.

A család most kénytelen segítséget kérni, hiszen még egy váltás ruhájuk sem maradt. A nyugalom megzavarására alkalmas tudósítás következik.

Mivel itt lakom a sarkon, gondoltam kinézek, hogy mi van és akkor említették, hogy a zugban ég valami, mert a környéken így nevezik ezt a kis zsákutcát és hát rohantam haza, mert a gyermekeim itthon vannak és futottam, hogy mi történt. És akkor mondták, hogy Piroskáék- egy ház van köztünk- náluk kigyulladt valami a padláson elvileg. De pontosan még ők se tudták elmondani, hogy mi történt igazából, csak észrevették, hogy tűz van és hívták nyilván azonnal a tűzoltóságot, de sajnos nem igazán tudták már úgymond úgy megfékezni a tüzet, hogy épen maradjanak a szerkezetileg a ház, meg a vagyontárgyak nyilván. Igazából izgultunk, hogy mindenki kijött, de elvileg mindenki épen van, meg hát aggódtam, hogy esetleg nehogy tovább terjedjen, mert a közvetlen szomszédnak nád a tetőzet.

-mondta egy közelben lakó

Eddig még nem tudni, mi okozta a tüzet a hajdúszováti lakásban. Az épületben nyolcan tartózkodtak, mindannyian el tudták hagyni az égő házat és a debreceni, valamint a hajdúszoboszlói tűzoltók kiérkezéséig megpróbálták eloltani a tüzet. A katasztrófavédelem kiérkező munkatársai három vízsugárral oltották az égő házat, amelyből egy gázpalackot is kihoztak.

BALOGH PIROSKA:
A kisunokám vette észre, hogy a padlás ég és hívtuk a tűzoltókat, de hát totálkár lett az egész lakásunk. Lakhatatlan. Minden beleégett, minden tönkre ment. Minden, amit csak kuporítottunk, gyűjtöttünk. Úgyhogy mi lesz, nem tudom. Nem tudom, mi lesz.

A ház teljesen kiégett, a család minden ingósága a tűz martalékává vált. Minden segítségre szükségük van, hiszen éppen csak a kabátjukat tudták magukra kapni menekülés közben. A tűz keletkezésének okát a katasztrófavédelem vizsgálja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 19:07, vasárnap | Helyi

Ferdinánd nap

Ferdinánd napot tartott a Bengecseg Alapítvány a Gazdaházban. A megjelenteket Nagy Emese kuratóriumi elnök, valamint F. Kovács Sándor

2024. Április 28. 15:00, vasárnap | Helyi

DIGITÁLIS TÉMANAP

Digitális április. Számítástechnikai- informatikai témahét zajlott a Szent Pál Marista Általános Iskolában. A témahéten a diákok által legjobban várt program a digitális verseny volt.

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

NEM KÉRÜNK A MIGRÁNSGETTÓBÓL

Jóváhagyta az Európai Parlament az EU új migrációs és menekültügyi paktumát, mely szerint elképzelhető, hogy akár Magyarországon is migránsgettók kerüljenek kialakításra.

2024. Április 27. 17:00, szombat | Helyi

PÁLINKÁSÜVEGGEL VERTE FEJBE-AGYZÚZÓDÁS LETT A VÉGE

Mezőtúron egy születésnapi összejövetel durvult el olyannyira, hogy a bulin résztvevő egyik férfi súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.