Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Május 07. 12:04, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Mindig telefonáljanak mielőtt egészségügyi ellátást vennének igénybe

Mindig telefonáljanak mielőtt egészségügyi ellátást vennének igénybe

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára ismételten arra hívta fel a figyelmet az M1-en szerdán, hogy telefonos egyeztetéssel minimálisra csökkenthető az orvosi rendelőben való tartózkodás.

Rétvári Bence azzal kapcsolatban beszélt erről, hogy Kásler Miklós emberierőforrás-miniszter hétfőn bejelentette: telefonos előjegyzés útján indulhatnak újra a háziorvosi és fogászati ellátások, a szakrendelések, a transzplantációs beavatkozások bizonyos formái és az egynapos sebészet ellátás.

Az Emmi államtitkára emlékeztetett: új szakaszába lépett a koronavírus-járvány elleni védekezés. Ebben fontos a fokozatosság és a szabályok szigorú betartása. Az egészségügyi rendszert felkészítették az új szakaszra, a szükséges tájékoztatókat kiküldték. A kellő fertőtlenítési eszközök rendelkezésre állnak - hangsúlyozta.

Az egyik legfontosabb szabályként azt emelte ki, hogy egészségügyi ellátás igénybevétele előtt mindig telefonon kell egyeztetni. Ha olyan esetről van szó, amely telefonon is megoldható, mint például a gyógyszerek felírása, nincs szükség az orvos-beteg találkozóra - tette hozzá.

Azt is elmondta, hogy az egészségügyi ellátás előtt nemcsak testhőmérsékletet mérnek, hanem kérdéseket is feltesznek. Ha felmerül a koronavírus-fertőzés gyanúja, tesztelik az ellátásra jelentkezőt. A koronavírus szempontjából kockázatosabb beavatkozásoknál pedig mindig szükség van tesztelésre.

Közölte: az ellenzéki sajtóban megjelentek olyan valótlan híresztelések, amelyek szerint a betegeknek saját költségükön kell elvégeztetniük a koronavírustesztet. Kiemelte: maguk az intézmények végzik el a teszteket. Ha valaki állami ellátást vesz igénybe, akkor az állam végzi el a tesztelést, az állam költségére - mondta Rétvári Bence.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.