Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Szeptember 21. 16:03, hétfő | Helyi

Mintaóra a jobb és tisztább levegőért

Mintaóra a jobb és tisztább levegőért

Szeptember 7-ét az ENSZ közgyűlése 2019. decemberi határozatában nyilvánította a \"Tiszta levegő a kék égboltért\" nemzetközi napjává...

Szeptember 7-ét az ENSZ közgyűlése 2019. decemberi határozatában nyilvánította a "Tiszta levegő a kék égboltért" nemzetközi napjává. Idén először nyílt lehetőség arra, hogy ezen a napon kiemelten és célirányosan foglalkozzunk a levegőtisztaság-védelemmel és a légszennyezés problémájával.


A LIFE IP HUNGAIRY projekt keretében 2020. szeptember 15-én a Karcagi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolával együttműködve a Kováts Mihály és Kiskulcsosi Általános Iskola tagintézményében az 5. és 6. évfolyamos osztályok részére tartott Tóth Delinke, a projekt karcagi ökomenedzsere egy interaktív tanórát, ahol a gyerekekkel a levegőtisztaságról, a környezetbarát fűtés szabályairól, illetve a lebomló hulladékok komposztálással történő újrahasznosításáról beszélgetett.


A tanóra keretében három témakörben egy-egy rövidfilmet néztek meg a gyerekek. Az első a légkör és a levegő szennyezőiről szólt, a második arra a kérdésre adott választ, hogyan fűtsünk okosan, a harmadik kisfilm pedig a komposztálást mutatta be, amivel szintén sokat lehet tenni, hogy tisztább legyen a levegő.


Az összesen 4 osztályban tartott órákon a gyerekek nagyon figyelmesek és rendkívül ügyesek voltak. A tanóra végén minden kisdiák elismerő oklevelet és egy kis jutalmat kapott.


Első alkalommal nyílt lehetőség arra, hogy mintaóra keretében játékosan megszólítsuk a gyerekeket és felhívjuk figyelmüket a levegőtisztaság védelmének fontosságára.


Nagyon szépen köszönjük Plósz Csilla Margit intézményvezető asszonynak, illetve Mester Anikó és Karas Elvira tagintézményvezető asszonyoknak, hogy lehetővé tették számunkra a mintaóra megtartását, melynek keretében a gyerekekkel is tudtunk erről a rendkívül fontos és időszerű problémáról beszélni. Reméljük, hogy az elkövetkező időszakban is lesz lehetőségünk hasonlóan jó hangulatú rendkívüli órákon találkozni a gyerekekkel.


A mintaórán vetített rövidfilmek az http://www.hungairy.hu/node/74 internetes oldalon találhatók, bárki számára elérhetők és szabadon felhasználhatók.
A LIFE IP HUNGAIRY (LIFE17 IPE/HU/000017) projekt az Európai Unió LIFE programjának támogatásával valósul meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:00, szerda | Helyi

TÁRGYALÁSSAL FOLYTATÓDIK AZ ÜGY

Ritkaságszámba menő döntés született a Szolnoki Törvényszéken:

2024. Április 24. 09:00, szerda | Helyi

FEGYELMEZETLEN LÉLEKGYÓGYÁSZOK

A NAV munkatársai azokat az internetes szolgáltatókat szűrték ki, akik gyaníthatóan bejelentés nélkül, kontárként végzik tevékenységüket, illetve, akik a számla-, és nyugtaadást elmulasztják.

2024. Április 23. 15:51, kedd | Helyi

Kerékpáros kompokat adtak át a Tisza-tó melletti Tiszaderzsen

Két kerékpáros kompot adtak át Magyarország második legnagyobb tava, a Tisza-tó melletti Tiszaderzsen.

2024. Április 23. 13:39, kedd | Helyi

Kerítés égett Kisújszálláson

Kigyulladt egy ingatlan kerítése hétfő éjszaka Kisújszálláson, a Petőfi utcában.