Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2018. November 29. 17:10, csütörtök | PR

Mit tegyünk, ha kopogó hangot hallunk a szervókormánnyal kapcsolatosan?

Mit tegyünk, ha kopogó hangot hallunk a szervókormánnyal kapcsolatosan?

A legfontosabb, hogy komolyan vegyük a kopogást, hiszen nagyon súlyos problémát is jelenthet.

Egy rosszul sikerült kanyarodás akár egy hatalmas baleset okozója is lehet, akár emberi életek is múlhatnak rajta. A kormány meghibásodása nem játék. Először kicsi kopogás hallható, mely egyre inkább erősödik, és már a kormányzásban is erőteljesen észrevehető, azaz hogy az irányítást át vette felettünk a kormány. Fokozatosan megnő a kormány holtjátéka, ami egyenetlen úton még inkább érezhető.

Mit tegyünk ilyenkor?


Ha kopogó kormányművel találkozunk, akkor érdemes azonnal valamelyik autószervízhez fordulni, habár az is igaz, hogy nem mindegy melyikhez, hiszen szerelőnként igencsak eltérő árakkal találkozhatunk. Ha utána olvasunk az interneten, akkor arra is fény derülhet, hogy csak arról van szó, hogy egy kátyúütés miatt elállítódott a kormánymű, vagy csak a gömbfej okozza a kellemetlen jelenségeket. Lehet, hogy csak az okozza a gondokat, hogy a kormányművet a karosszériához rögzítő csavarok rugalmas ágyazását biztosító gumiszilentek kiestek, ez okozza a holtjátékot és a kormánymű kopogását is.

Nézzünk egy konkrét esetet a kormánymű kopogására. Amikor elkezdik megjavítani az ilyen hibákkal érkező autókat, akkor első lépésként kiszerelik a kormányművet, ami a motor mögött helyezkedik el, a tűzfal aljához van erősítve. Lekötik az axiálokat, azaz a kormányösszekötőket, majd lejjebb engedik a motorbölcsőt, hogy hozzá tudjanak még jobban férni. Mindig leengedik a szervórendszer olaját is. Ekkor megtörténik az alkatrész kiemelése.

Jelen példánkban rájöttek, hogy a kopogás a gyenge szilentek deformációjának köszönhető. A kormányművet így elküldték a kormánymű javító cégnek. A kocsinál más problémák is felmerültek a kormánymű kiszerelése során, mely újabb költségeket jelentett, ellenben még így sem közelítette meg azt az összeget, melyet maga az auto saját márkaszervize tett javítási ajánlatként csak a kormánymű javítására. Nyilvánvalóan a márkaszerviz is hibátlanul megoldotta volna a feladatot, de egy pici körültekintéssel, és kutakodással az interneten könnyen találhatunk olcsóbb, de legalább ugyanolyan hatékony, ha esetleg nem még hatékonyabb megoldást a kormánymű kopogásának megoldására.

Minden esetben célszerű körültekinteni az autójavítás területén az interneten. Mindig figyeljünk oda, hogy a kecsegtető árakkal rendelkező szervizeknek vannak-e megfelelő referenciái, adnak-e számlát és garanciát a munkájuk után, vagy csak egy nagy átverés az egész, mert utángyártott, nem megfelelő alkatrészeket használnak, és még számtalan rejtett költséget nem tüntettek fel esetleg a hirdetők.

A szervokormanyjavitas.hu oldalon érdemes kutakodni, hiszen kiemelkedő értékelésekkel és megfelelő és anyagok felhasználásával dolgoznak, korrekt árak mellett. Kérjük munkatársaik segítségét, ha tanácstalanok vagyunk, vagy további információkat szeretnénk megtudni a szervokormány javítással kapcsolatosan.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat

2024. Február 13. 14:59, kedd | PR

K&H: iskolapadba ülhetnek a bankárok

a mesterséges intelligencia forradalmasítja a bankszférát