Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Június 02. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

MNB: a monetáris tanács előtt nincs kamatcél

MNB: a monetáris tanács előtt nincs kamatcél

A Magyar Nemzeti Bank folytatta országjáró körútját a Növekedési Hitelprogramról. A jegybank vezetése csütörtökön Debrecenben, pénteken pedig Siófokon tájékoztatta a kis- és középvállalkozások, valamint a szakmai kamarák képviselőit a programmal megnyíló lehetőségekről.

A Növekedési Hitelprogram célja a kis- és középvállalkozások hitelezésében megfigyelt zavarok enyhítése, a pénzügyi stabilitás megerősítése, valamint az ország külső sérülékenységének csökkentése. A hitelintézetektől beérkezett előzetes igények alapján a Monetáris Tanács a héten döntött úgy, hogy az előzetesen bejelentett kétszer 250 milliárd forintos hitelkeretösszeget ötven százalékkal megemeli, így az első pillérben 425 milliárd, míg a második pillérben 325 milliárd forint a keretösszeg.

A monetáris tanács előtt nincs kamatcél - ezt Balog Ádám, a jegybank alelnöke mondta. Azt is megjegyezte, hogy a testület azon gondolkodik, milyen jelzést lehetne adni a piacoknak arról, hogy milyen elvek alapján dől el a kamatcsökkentési ciklus vége. A monetáris tanács kedden már az egymást követő tizedik alkalommal döntött az alapkamat 25 bázispontos csökkentéséről és jelezte, hogy az irányadó kamat akkor csökkenhet tovább, ha a középtávú inflációs kilátások összhangban maradnak a 3 százalékos céllal.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár