Városlista
2024. július 18, csütörtök - Frigyes

Hírek

2017. Szeptember 04. 16:55, hétfő | Helyi

MODERN INTÉZMÉNYEK TOMAJMONOSTORÁN

MODERN INTÉZMÉNYEK TOMAJMONOSTORÁN

Gyulainé Turó Melindát a „ Tomajmonostorai Általános Iskola ” igazgató asszonyát kérdeztük a tanévkezdésről.

Igazgatónő elmondta, hogy iskolájuk létszámát tekintve, a település nagyságára nézve nagyon elégedett, mert 166 fővel, 21 első osztályossal és mintegy 15 pedagógussal kezdhetik meg az idei tanévet.

Az intézményben az EFOTT pályázatnak köszönhetően a villamos hálózat és a vizesblokk teljes cseréje fog megvalósulni. Fontos az intézmény dolgozóinak, tanulóinak és a szülőknek is, hogy rendezett környezet és tartalmi elégedettség legyen jelen nevelési intézményükben.

A helyi „ Családsegítő Szolgálat ” is nagyban hozzájárul a falu arculatához, hiszen a szociális étkeztetés, a házi segítségnyújtás, a rászorulóknak fontos ügyek intézése is a feladatai közé tartozik mondta el Juhász Andrea a szolgálat vezetője.

Ezen kívül a település családsegítőjében kéthetente tartanak ruhaosztást a hátrányos helyzetben lévő emberek számára, ezzel is segítve őket, a mindennapi boldogulásukban. A helyi művelődési ház is kiemelkedő szerepet tölt be a település életében, hiszen több funkcióval bír.

Tartanak itt szakköröket, ifjúsági programok is helyt kapnak, valamint a nyugdíjasok is megtalálhatják a kedvük szerinti kikapcsolódás lehetőségét. További terveik közé tartozik a középkorúak aktivizálása, amely a generációváltás miatt kissé háttérbe szorult, mondta el Koczó Eszter a „Művelődési ház” vezetője.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 18. 14:00, csütörtök | Helyi

ALÁÍRTÁK A SZERZŐDÉST

Élhető települések című Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében

2024. Július 18. 10:00, csütörtök | Helyi

KÉSSEL SZÚRTA MEG ÉLETTÁRSÁT

Próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre tett indítványt a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség azzal a nővel szemben,

2024. Július 18. 07:00, csütörtök | Helyi

TÁBOR A TÁNCSICS 17-ES ÓVODÁBAN

Egy karcagi óvodás sem marad óvodapedagógusi felügyelet nélkül nyáron. A teljes vakáció idején van ügyeletes óvoda a városban, az óvodások szülei ráadásul több ovis tábor közül is választhattak, választhatnak.

2024. Július 17. 20:20, szerda | Helyi

Méz terítette be a 4-es számú főutat

Leborult öt hordó méz egy utánfutóról szerda délelőtt a 4-es számú főúton, Kisújszállás közelében.