Városlista
2023. december 5, kedd - Vilma

Hírek

2017. Szeptember 04. 16:55, hétfő | Helyi

MODERN INTÉZMÉNYEK TOMAJMONOSTORÁN

MODERN INTÉZMÉNYEK TOMAJMONOSTORÁN

Gyulainé Turó Melindát a „ Tomajmonostorai Általános Iskola ” igazgató asszonyát kérdeztük a tanévkezdésről.

Igazgatónő elmondta, hogy iskolájuk létszámát tekintve, a település nagyságára nézve nagyon elégedett, mert 166 fővel, 21 első osztályossal és mintegy 15 pedagógussal kezdhetik meg az idei tanévet.

Az intézményben az EFOTT pályázatnak köszönhetően a villamos hálózat és a vizesblokk teljes cseréje fog megvalósulni. Fontos az intézmény dolgozóinak, tanulóinak és a szülőknek is, hogy rendezett környezet és tartalmi elégedettség legyen jelen nevelési intézményükben.

A helyi „ Családsegítő Szolgálat ” is nagyban hozzájárul a falu arculatához, hiszen a szociális étkeztetés, a házi segítségnyújtás, a rászorulóknak fontos ügyek intézése is a feladatai közé tartozik mondta el Juhász Andrea a szolgálat vezetője.

Ezen kívül a település családsegítőjében kéthetente tartanak ruhaosztást a hátrányos helyzetben lévő emberek számára, ezzel is segítve őket, a mindennapi boldogulásukban. A helyi művelődési ház is kiemelkedő szerepet tölt be a település életében, hiszen több funkcióval bír.

Tartanak itt szakköröket, ifjúsági programok is helyt kapnak, valamint a nyugdíjasok is megtalálhatják a kedvük szerinti kikapcsolódás lehetőségét. További terveik közé tartozik a középkorúak aktivizálása, amely a generációváltás miatt kissé háttérbe szorult, mondta el Koczó Eszter a „Művelődési ház” vezetője.

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 05. 14:48, kedd | Helyi

HÍREK JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK VÁRMEGYÉBŐL

Az elmúlt 24 óra rendőrségi híreiből

2023. December 05. 05:01, kedd | Helyi

STÚDIÓNK VENDÉGE VOLT SZEPESI TIBOR POLGÁRMESTER

Stúdiónk vendége volt Szepesi Tibor Karcag város polgármestere.

2023. December 05. 05:00, kedd | Helyi

ORSZÁGOS HÍRŰ TÖRTÉNÉSZEK IS ÉRKEZTEK A KONFERENCIÁRA

A Városházán megtartott a „Közéleti szerepek és politikai életpályák a két világháború közötti Magyarországon” témájú konferenciára országos hírű történészek is érkeztek Karcagra kutatásaikról előadni.

2023. December 04. 20:12, hétfő | Helyi

Karcagon járt a Mikulás

A Városháza előtt sokan várták a Mikulás érkezését, hogy aztán egy-egy közös fotót készíthessenek vele.