Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2017. Szeptember 04. 16:55, hétfő | Helyi

MODERN INTÉZMÉNYEK TOMAJMONOSTORÁN

MODERN INTÉZMÉNYEK TOMAJMONOSTORÁN

Gyulainé Turó Melindát a „ Tomajmonostorai Általános Iskola ” igazgató asszonyát kérdeztük a tanévkezdésről.

Igazgatónő elmondta, hogy iskolájuk létszámát tekintve, a település nagyságára nézve nagyon elégedett, mert 166 fővel, 21 első osztályossal és mintegy 15 pedagógussal kezdhetik meg az idei tanévet.

Az intézményben az EFOTT pályázatnak köszönhetően a villamos hálózat és a vizesblokk teljes cseréje fog megvalósulni. Fontos az intézmény dolgozóinak, tanulóinak és a szülőknek is, hogy rendezett környezet és tartalmi elégedettség legyen jelen nevelési intézményükben.

A helyi „ Családsegítő Szolgálat ” is nagyban hozzájárul a falu arculatához, hiszen a szociális étkeztetés, a házi segítségnyújtás, a rászorulóknak fontos ügyek intézése is a feladatai közé tartozik mondta el Juhász Andrea a szolgálat vezetője.

Ezen kívül a település családsegítőjében kéthetente tartanak ruhaosztást a hátrányos helyzetben lévő emberek számára, ezzel is segítve őket, a mindennapi boldogulásukban. A helyi művelődési ház is kiemelkedő szerepet tölt be a település életében, hiszen több funkcióval bír.

Tartanak itt szakköröket, ifjúsági programok is helyt kapnak, valamint a nyugdíjasok is megtalálhatják a kedvük szerinti kikapcsolódás lehetőségét. További terveik közé tartozik a középkorúak aktivizálása, amely a generációváltás miatt kissé háttérbe szorult, mondta el Koczó Eszter a „Művelődési ház” vezetője.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 15:00, szombat | Helyi

JÓTÉKONYSÁGI BÁLT RENDEZTEK

Az idei a Kátai Bál jótékonyságból befolyt bevételeit a kórház biztonságos betegellátáshoz szükséges eszközök beszerzésére fordítják.

2024. Május 04. 07:00, szombat | Helyi

ÁTADTÁK A GYÓGYSZERTÁR ÉPÜLETÉT

Újra helyben vásárolhatnak gyógyszereket a tiszaburaiak. Átadták ugyanis a településen a gyógyszertárat. Az épület átadása ünnepélyes keretek között zajlott.

2024. Május 03. 14:16, péntek | Helyi

ZAJLIK A MUNKA A CSEMETEKERTBEN

Folyamatosan zajlik a munka a Városgondoksághoz tartozó Csemetekertben. Ottjártunkkor is szorgosan tevékenykedtek a területen, főként növényápolási és növényvédelmi munkákat végeztek.

2024. Május 03. 12:42, péntek | Helyi

Fának hajtott egy autó Kenderesen

Fának csapódott egy személygépkocsi csütörtök délután Kenderesen, a Vasút úton.