Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2021. Június 12. 08:02, szombat | Helyi

MOLNÁR ANNA MATEMATIKA VERSENY UTÁN

MOLNÁR ANNA MATEMATIKA VERSENY UTÁN

A XX. Molnár Anna Városi Matematika Versenyről a szervezőt, Lévainé Kovács Rózát, a Karcagi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Kováts-Tehetségpont vezetőjét, intézményvezető-helyettest kérdeztük.

A 20 év alatt először nem személyes verseny keretében, hanem online módon került megrendezésre a verseny, melyen az iskola egykori tanárára, a 2003-ban elhunyt Molnár Anna tanárnőre emlékeztek.
Molnár Anna 1954-től 1987-ig volt az iskola matematika-fizika szakos tanára az akkor még Kálvin 9-nek nevezett iskolában. Nemzedékeket nevelt e két tantárgy szeretetére, számos tanítványa az ő példája nyomán választotta a pedagógus pályát. Mindig fontosnak tartotta a tehetségek felkarolását, messzemenő türelemmel és kitartással foglalkozott tanítványaival.


A díjátadón most könyvek helyett gondolkodtató, vagy az online versenyhez igazodva, digitális kütyüket kaptak a helyezettek.
5. osztályban 59 ponttal az első Rimaszombati Máté, a KÁIAMI Kiskulcsosi Tagintézmény diákja lett, tanára Futóné Szabó Margit. 6. osztályban három azonos pontszámú (52) versenyző lett, köztük a feladatok nehézségi foka döntött, így az első Kovács Miklós Kornél, 2. Bite Marcell, 3. Bugán Luca lett, mindhárman a Karcagi Nagykun Református Általános Iskola tanulói, tanáruk Tóthné Szucsáki Hajnal Ildikó
A 7. osztályosok versenyét 69 ponttal Kovács Máté, a KÁIAMI Kiskulcsosi Tagintézménye diákja nyerte, tanára dr. Király Józsefné. A 8. osztályosoknál 74 ponttal Kiss Zalán, a Karcagi Nagykun Református Általános Iskola diákja nyert, tanára Nagy Péter Tibor.

A vándorserleg a Karcagi Általános Iskola és AMI Kiskulcsosi Általános Iskolai Tagintézménye és a Karcagi Nagykun Református Általános Iskola őrzi egy évig. Két különdíjként Antalócziné Balog Ágnes tanárnő, a maga készítette ajándékot adott át a legeredményesebb versenyzőnek, Rimaszombati Máténak és a legeredményesebb felkészítőnek, Tóthné Szucsáki Hajnal Ildikónak.

Lévainé Kovács Róza köszönni a KÁAMI rendszergazdájának, Bereczki Zoltánnak az online verseny lebonyolításához nyújtott informatikai segítségét, Antalócziné Balog Ágnesnek, Annuska néni egykori tanítványának, hogy bátorította, támogatta a verseny megrendezésében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 14:00, szerda | Helyi

KIÁLLÍTÁS NYÍLT A RENDŐRMÚZEUMBAN

A Rendőrmúzeumban 39 amatőr művész közel 100 alkotásával nyílt kiállítás.

2024. Május 08. 12:00, szerda | Helyi

VERSES DÉLUTÁN A KÖNYVTÁRBAN

A Költészet Napjához kapcsolódva verses délután került megrendezésre a Csokonai Könyvtárban Karcagon.

2024. Május 08. 09:13, szerda | Helyi

TOBORZÁS JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK VÁRMEGYÉBEN

A rendőrök 13 településen, 18 helyszínen várták ezen a héten is a határvadászképzés iránt érdeklődőket.

2024. Május 08. 07:00, szerda | Helyi

BALTÁVAL TÁMADT SZOMSZÉDJÁRA

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt indítványozta egy 71 éves törökszentmiklósi férfi letartóztatását,