Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2020. Január 14. 16:11, kedd | Helyi

Mozgáskorlátozott ismerősét fosztotta ki

Mozgáskorlátozott ismerősét fosztotta ki

A Jászberényi Járásbíróság kifosztás bűntette miatt 1 év 8 hónap felfüggesztett börtönre ítélte ...

A Jászberényi Járásbíróság kifosztás bűntette miatt 1 év 8 hónap felfüggesztett börtönre ítélte azt a büntetlen előéletű tinédzsert, aki 2019 őszén kifosztotta egyik mozgáskorlátozott, tolószékkel közlekedő ismerősét Jászfényszarun. A fiatalembernek az ítélet szerint 16.000 Ft kártérítést is fizetnie kell a sértettnek.

Az eset 2019. szeptember 3-án az ötezer lakosú Jász-Nagykun-Szolnok megyei városban, Jászfényszarun történt.

A fiatalember ismerősi viszonyban volt a férfival, akivel nem sokkal dél előtt a férfi házának udvarán beszélgettek mikor felfigyelt a tolószék jobb karfájára akasztott szatyorra. Egy hirtelen mozdulattal megragadta, amitől a szatyor elszakadt, kivette belőle ismerőse pénztárcáját, és azzal, valamint a benne lévő 15.000 Ft készpénzzel és személyes okmányokkal elszaladt.

Az ügyben 2019. november 7-én emelt vádat a Jászberényi Járási Ügyészség. A Jászberényi Járásbíróság pedig két hónappal később, 2020. január 7-én előkészítő ülést tartott, melyen a vádlott beismerte a bűncselekmény elkövetését és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, ezért a bíróság ítéletet hozott.

A büntetlen előéletű, épp csak nagykorú fiatalembert kifosztás bűntettében mondta ki bűnösnek, amiért 1 év 8 hónap – végrehajtásában 2 évi próbaidőre – felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, és a sértett polgári jogi igényének helyt adva, 16.000 Ft kártérítés megfizetésére is kötelezte a fiatalt.

Az ügyész, a vádlott és a vádlott védője is tudomásul vette az ítéletet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 13:51, csütörtök | Helyi

HOROGRA AKADTAK

Két napon is tiltott módszerrel halászókat fogtak a vízirendészek és hivatásos halőrök Tiszasüly külterületén. A rendőrök összesen hét férfit hallgattak ki gyanúsítottként.

2024. Április 18. 13:00, csütörtök | Helyi

KÖLTÉSZET NAPJA HAJDÚSZOBOSZLÓN

Sokan hitték azt, hogy vandálok jártak Hajdúszoboszlón, hiszen aki a főtéren végigsétált, mindenfelé összefirkált kirakatokat láthatott.

2024. Április 18. 11:00, csütörtök | Helyi

BALTÁVAL TÁMADT ISMERŐSÉRE

Emberölés bűntettének kísérlete miatt indítványozta a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség egy 38 éves szolnoki férfi letartóztatását.

2024. Április 18. 09:00, csütörtök | Helyi

ENERGETIKAI FÓRUM BESENYSZÖGÖN

Energetikai Fórumot szervezett a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei önkormányzatok számára Besenyszögön az Energiaügyi Minisztérium.