Városlista
2020. január 23, csütörtök - Zelma

Hírek

2020. Január 14. 16:11, kedd | Helyi

Mozgáskorlátozott ismerősét fosztotta ki

Mozgáskorlátozott ismerősét fosztotta ki

A Jászberényi Járásbíróság kifosztás bűntette miatt 1 év 8 hónap felfüggesztett börtönre ítélte ...

A Jászberényi Járásbíróság kifosztás bűntette miatt 1 év 8 hónap felfüggesztett börtönre ítélte azt a büntetlen előéletű tinédzsert, aki 2019 őszén kifosztotta egyik mozgáskorlátozott, tolószékkel közlekedő ismerősét Jászfényszarun. A fiatalembernek az ítélet szerint 16.000 Ft kártérítést is fizetnie kell a sértettnek.

Az eset 2019. szeptember 3-án az ötezer lakosú Jász-Nagykun-Szolnok megyei városban, Jászfényszarun történt.

A fiatalember ismerősi viszonyban volt a férfival, akivel nem sokkal dél előtt a férfi házának udvarán beszélgettek mikor felfigyelt a tolószék jobb karfájára akasztott szatyorra. Egy hirtelen mozdulattal megragadta, amitől a szatyor elszakadt, kivette belőle ismerőse pénztárcáját, és azzal, valamint a benne lévő 15.000 Ft készpénzzel és személyes okmányokkal elszaladt.

Az ügyben 2019. november 7-én emelt vádat a Jászberényi Járási Ügyészség. A Jászberényi Járásbíróság pedig két hónappal később, 2020. január 7-én előkészítő ülést tartott, melyen a vádlott beismerte a bűncselekmény elkövetését és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, ezért a bíróság ítéletet hozott.

A büntetlen előéletű, épp csak nagykorú fiatalembert kifosztás bűntettében mondta ki bűnösnek, amiért 1 év 8 hónap – végrehajtásában 2 évi próbaidőre – felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, és a sértett polgári jogi igényének helyt adva, 16.000 Ft kártérítés megfizetésére is kötelezte a fiatalt.

Az ügyész, a vádlott és a vádlott védője is tudomásul vette az ítéletet.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 21. 20:00, kedd | Helyi

Az ”áldott” Karcag

1992-ben jelent meg először Demjén Lajosné: Az ”áldott” Karcag című kötete, melyet most rokonai - Oroszi Sándor és Oroszi Imre újból megjelentettek.

2020. Január 21. 09:28, kedd | Helyi

A sofőr elhagyta a helyszínt

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset nem jutott a rendőrség tudomására.

2020. Január 20. 18:05, hétfő | Helyi

Pedagógiai asszisztenst is keresnek

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Karcagi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály aktuális állásajánlatai:

2020. Január 20. 17:30, hétfő | Helyi

Sok munkája volt a tűzoltóknak a fagy miatt

A hosszabb ideje tartó ködös, fagyos időjárás miatt számtalan dolga volt a hétvégén a megye tűzoltóinak.