Városlista
2020. július 12, vasárnap - Izabella

Hírek

2020. Január 14. 16:11, kedd | Helyi

Mozgáskorlátozott ismerősét fosztotta ki

Mozgáskorlátozott ismerősét fosztotta ki

A Jászberényi Járásbíróság kifosztás bűntette miatt 1 év 8 hónap felfüggesztett börtönre ítélte ...

A Jászberényi Járásbíróság kifosztás bűntette miatt 1 év 8 hónap felfüggesztett börtönre ítélte azt a büntetlen előéletű tinédzsert, aki 2019 őszén kifosztotta egyik mozgáskorlátozott, tolószékkel közlekedő ismerősét Jászfényszarun. A fiatalembernek az ítélet szerint 16.000 Ft kártérítést is fizetnie kell a sértettnek.

Az eset 2019. szeptember 3-án az ötezer lakosú Jász-Nagykun-Szolnok megyei városban, Jászfényszarun történt.

A fiatalember ismerősi viszonyban volt a férfival, akivel nem sokkal dél előtt a férfi házának udvarán beszélgettek mikor felfigyelt a tolószék jobb karfájára akasztott szatyorra. Egy hirtelen mozdulattal megragadta, amitől a szatyor elszakadt, kivette belőle ismerőse pénztárcáját, és azzal, valamint a benne lévő 15.000 Ft készpénzzel és személyes okmányokkal elszaladt.

Az ügyben 2019. november 7-én emelt vádat a Jászberényi Járási Ügyészség. A Jászberényi Járásbíróság pedig két hónappal később, 2020. január 7-én előkészítő ülést tartott, melyen a vádlott beismerte a bűncselekmény elkövetését és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, ezért a bíróság ítéletet hozott.

A büntetlen előéletű, épp csak nagykorú fiatalembert kifosztás bűntettében mondta ki bűnösnek, amiért 1 év 8 hónap – végrehajtásában 2 évi próbaidőre – felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, és a sértett polgári jogi igényének helyt adva, 16.000 Ft kártérítés megfizetésére is kötelezte a fiatalt.

Az ügyész, a vádlott és a vádlott védője is tudomásul vette az ítéletet.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 11. 09:26, szombat | Helyi

KÁTAI-DÍJAT KAPOTT DR. KAPUSI LAJOS

A Kátai Gábor Kórház Igazgató Testülete Kátai-díjat adományozta Dr. Kapusi Lajos főorvos részére megköszönve több évtizedes munkáját, elhivatottságát, a betegekért folytatott tevékenységét.

2020. Július 11. 09:26, szombat | Helyi

Lódarazsak a festőnő házában

Lódarazsak lepték el az ágyneműtartót egy karcagi családi házban.

2020. Július 09. 15:50, csütörtök | Helyi

Nemzeti önbecsülés nem képzelhető el az agrárium nélkül

A kormányfő a Karmelita kolostorban tartott rendezvényen kiemelte: ha kellő távolságtartással, indulatok nélkül tekintenek vissza az elmúlt időre, az látható, hogy 2010 előtt a magyar vidék a legnagyobb vesztesek közé tartozott a forráse

2020. Július 08. 19:40, szerda | Helyi

Polgármester és helyi önkormányzati képviselő 2020. évi időközi választása

Tájékoztatás