Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Április 15. 19:44, hétfő | Helyi

MÚZEUMI KONFERENCIA AZ IFJÚSÁGI HÁZBAN

MÚZEUMI KONFERENCIA AZ IFJÚSÁGI HÁZBAN

Szakmai konferenciát szervezett Karcagon a Debreceni Egyetem Történelmi Intézete és a Györffy István Nagykun Múzeum.

A Debreceni Egyetem Történelmi Intézete és a karcagi Györffy István Nagykun Múzeum Virtuális múzeumok, internetes adattárak, gyűjtemények és használatuk lehetőségei az egyetemi oktatásban címmel rendezett szakmai konferenciát az Ifjúsági Házban.

Szakmai konferenciát szervezett Karcagon a Debreceni Egyetem Történelmi Intézete és a Györffy István Nagykun Múzeum.
Dr. Nagy Molnár Miklós, a múzeum igazgatója elmondta, hogy ez a mostani program nem hagyományos programot dolgoz fel, hanem a virtualitást, a virtuális múzeum témakörét járják körül a meghívott előadókkal.

- 2025-ig létre kell hozni az országos digitális stratégia értelmében az országos digitális adatbázist. Az összes értéket egy digitális adatbázisba kell földolgozni. Ez az Európai Unió iránymutatása. Ez a mostani konferencia ennek az előhírnöke.

Karcag és a Debreceni Egyetem között régóta gyümölcsöző a kapcsolat. Ezt számos együttműködés és fórum, konferencia is bizonyít.

- Az egyetem nyilvánvalóan egy olyan intézmény, ahol olyan embereket képzünk, akik múzeumban, levéltárban, közgyűjteményekben dolgoznak. A 21. században ezeknek a tudományoknak lépést kell tartania a fejlődéssel. - mondta el Kerepeszki Róbert egyetemi docens.

A digitális technikák elsajátítása az idősebb szakembereknek is szükséges. Ezért is fontos ez a konferencia, hogy megismerjék a modern technikákat a múzeumban dolgozók. A fejlesztés a múzeumok világát hozza közelebb az érdeklődőkhöz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 12:50, péntek | Helyi

VÁDAT EMELT AZ ÜGYÉSZSÉG

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat azzal a 45 éves szegedi férfivel szemben, aki 2022 novemberében megfojtotta az alvó feleségét.

2024. Április 19. 10:44, péntek | Helyi

A TŰZ MARTALÉKÁVÁ VÁLT AZ EGYEKI HÁZ

Kigyulladt és teljes terjedelmében kiégett egy hatvan négyzetméter alapterületű melléképület tetőtere Egyeken a Táncsics Mihály utcában.

2024. Április 19. 08:09, péntek | Helyi

Lakatlan ház födémszerkezete izzott Öcsödön

Beizzott egy száz négyzetméteres, lakatlan családi ház födémszerkezete mintegy ötven négyzetméteren csütörtök éjszaka Öcsödön, a Bercsényi Miklós soron.

2024. Április 18. 20:15, csütörtök | Helyi

Kutyás szépségversenyen keresik a Tisza-tó szépét a tiszafüredi Kutyás majálison

Második alkalommal rendezik meg a tiszafüredi kutyastrandon, a Mancsos Pancsolóban a Kutyás majálist május 1-jén, ahol egész nap kutyás és családi programokkal várják a gazdákat és az ebeket.