Városlista
2019. augusztus 24, szombat - Bertalan

Hírek

2019. Április 19. 20:05, péntek | Helyi

MUZSIKÁS EGYÜTTES KARCAGON

MUZSIKÁS EGYÜTTES KARCAGON

Muzsikás együttes több, mint 10 éve járja az ország általános- és középiskoláit a Rendhagyó énekóra MOL-ban programjukkal.

A zenei élményhez jutás, az éneklés, a zene tanulás, a zene befogadásának képessége jótékony hatású az általános műveltségi szint emelése mellett a gyerekek testi-lelki harmóniájához is.

A rendkívül gazdag Kárpát-medencei hagyományos népzenét mindenkinek ismerni kell - s mi ezt szeretnénk ezekkel a koncertekkel - fogalmazott Hamar Dániel zenekari tag. Mivel fő támogatónk az egyik hazai olajcég, ez lehetővé teszi, hogy ingyenes órákat tarthassunk az iskolákban, s bemutassuk a gyerekeknek az élő népzenét. Eddig közel 600 iskolába jutottunk el és korábban már léptünk fel Karcagon is - mondta a zenész.
A több mint 30 éves Muzsikás együttessel évekkel ezelőtt, Kapolcson, a művészeti fesztiválon találkozott Kovács Szilvia alpolgármester, aki számára nagy öröm, hogy az egyik legnépszerűbb, legismertebb magyar népzenei együttes most Karcagon három koncertet is ad.


Fontos, hogy már az iskolás gyerekekkel megismertessük a magyar népzenét, s az együttes ezt vállalta fel ezekkel a koncertekkel. Játékos formában a hangszerbemutató és a zenei magyarázatok után biztos lesznek, akik kedvet kapnak a népzene tanulásához is, hiszen fontos, hogy ezek a szép dallamok is nemzedékről nemzedékre átörökődjenek.

Laczik Dénesné, a Kovátsos Gyerekekért Alapítvány elnöke meghívására érkezett a zenekar Karcagra. - Láttam őket egy vidéki rendezvényen fellépni, és akkor fogalmazódott meg bennem, hogy ezt a kovátsosoknak is látnia kell. Amikor megírtam a pályázatot a két koncertre - alsósok és felsősök - arra gondoltam, hogy a Kiskulcsosi iskolásoknak is jó lenne erre a napra egy koncert, így őket is beleírtam a pályázatba. Így jutott el a mai napon oda is a Muzsikás együttes.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Augusztus 24. 09:35, szombat | Helyi

Suzuki zenei koncert volt

A Nagykunsági Kulturális Napok keretében a Déryné Kulturális Központban adott hangversenyt a nemzetközi Suzuki zenei táborban és mesterkurzuson résztvevők csapata.

2019. Augusztus 21. 20:24, szerda | Helyi

Horgászverseny

Negyvenketten - köztük öt hölgy- vett részt a karcagi Nagykun Horgász Egyesület Nagykunsági Kulturális Napokhoz kapcsolódóan megtartott vasárnapi nyílt felnőtt horgászversenyén a Téglagyári tónál.

2019. Augusztus 19. 16:10, hétfő | Helyi

Kiállítás a Nagykunsági Kulturális Napok keretében

A Déryné Kulturális Központban a Karcagi SZC Varró István Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma egykori diákjainak alkotásaiból nyílt kiállítás a Nagykunsági Kulturális Napok keretében.

2019. Augusztus 19. 09:03, hétfő | Helyi

Nagyné László Erzsébet tájékoztatója

Az utóbbi egy hónapban több alkalommal a médiában megjelent, személyemet – és mára már részben a Kátai Gábor Kórház dolgozóit is - negatívan érintő hírekkel összefüggésben az alábbi tájékoztatást adom: