Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2022. Augusztus 17. 05:00, szerda | Helyi

NAGY BANA DÁVID IS RÉSZT VETT A LÉPCSŐFUTÁSON

NAGY BANA DÁVID IS RÉSZT VETT A LÉPCSŐFUTÁSON

Nagy Bana Dávid tü. főtörzsőrmester is részt vett a tatabányai Turulmadárhoz rendezett lépcsőfutáson, s már nem első alkalommal.

- Hát, szerencsés helyzetben vagyunk, Karcagon rengeteg komolyabb emelkedő van, szép hegyeink vannak - jó is lenne- mondja viccesen, de tulajdonképpen a felkészülés nem szerencsés, nincs emeletes ház olyan, ami alkalmas volna lépcsőfutásra. Legközelebb Szolnokon található olyan épület, ahova mondjuk csak egy edzés miatt elmenni, elég költséges volna.
Amikor elindult Tatabányán a 419 lépcsőfoknak, igyekezett beosztani az erejét, hiszen a megfelelő edzés hiányában nagyon oda kellett figyelnie, hogy végig tudjon menni.

Nem az a célunk, hogy a végén rosszul legyünk, elájuljunk, hiszen ha az adott helyzet azt kívánja, hogy egy ilyen teljesítmény után kell menteni, akkor még tudni kell, tehát nem váljunk mentendővé - hangsúlyozta a tűzoltó.
Számára nem volt kérdéses, hogy feljut. Igazából az idő volt a kérdéses, hogy sikerül. Egészségesen élni mindig érdemes. Sportolni jó dolog.

Ha lett volna tábla a vége előtt, hogy mennyi lépcső van még hátra, máshogy osztja be az erejét. Aki minden nap ki tud járni gyakorolni, ismeri a terepet, tudja, hogy honnantól lehet tényleg beleadni mindent. Nekünk igazából az volt a lényeg, hogy felérjünk két év kihagyás után.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 19:07, vasárnap | Helyi

Ferdinánd nap

Ferdinánd napot tartott a Bengecseg Alapítvány a Gazdaházban. A megjelenteket Nagy Emese kuratóriumi elnök, valamint F. Kovács Sándor

2024. Április 28. 15:00, vasárnap | Helyi

DIGITÁLIS TÉMANAP

Digitális április. Számítástechnikai- informatikai témahét zajlott a Szent Pál Marista Általános Iskolában. A témahéten a diákok által legjobban várt program a digitális verseny volt.

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

NEM KÉRÜNK A MIGRÁNSGETTÓBÓL

Jóváhagyta az Európai Parlament az EU új migrációs és menekültügyi paktumát, mely szerint elképzelhető, hogy akár Magyarországon is migránsgettók kerüljenek kialakításra.

2024. Április 27. 17:00, szombat | Helyi

PÁLINKÁSÜVEGGEL VERTE FEJBE-AGYZÚZÓDÁS LETT A VÉGE

Mezőtúron egy születésnapi összejövetel durvult el olyannyira, hogy a bulin résztvevő egyik férfi súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.