Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2022. Január 29. 08:06, szombat | Helyi

NAGY ÖRÖMMEL FOGADTA A FELKÉRÉST F. KOVÁCS SÁNDOR

NAGY ÖRÖMMEL FOGADTA A FELKÉRÉST F. KOVÁCS SÁNDOR

A Tisza-tó miniszteri biztosává nevezték ki F. Kovács Sándort, városunk és térségünk országgyűlési képviselőjét. A kinevezéséről és a vele járó új feladatokról kérdeztük a képviselőt.

A Tisza-tó miniszteri biztosává nevezték ki F. Kovács Sándort, városunk és térségünk országgyűlési képviselőjét. A kinevezéséről és a vele járó új feladatokról kérdeztük a képviselőt.

- 2021. december 16-án Pintér Sándor belügyminiszetről kapta meg a Tisza-tó miniszteri biztosi kinevezését. Számított-e rá és milyen feladatokkal jár a megbízatás?

- Igen, számítottam rá, hiszen ennek a megbízatásnak előélete volt. Tulajdonképpen ez egy olyan feladat, amelyet eddig is végeztem. Aki figyelemmel kíséri a munkámat és követi a tevékenységemet, az láthatja, hogy eddig is - évekkel korábban, megyei elnökként is már - sokat foglalkoztam a Tisza-tóval, hiszen ez a régió egyik legnagyobb turisztikai látványossága, amely hatalmas vonzerővel bír. Kiemelendő viszont, hogy a Tisza-tó nemcsak turizmusból áll, hanem vízügyből, árvízvédelemből, természetvédelemből, környezetvédelemből és így tovább. Tehát kiválóan látszik, hogy nagyon összetett tájegységről van szó, amelyből adódik, hogy a mindenkori teendők összehangolásában nagyon sok feladat van. Több alkalommal volt rá példa, hogy a természetvédelmi és a vízügyi érdekeket háttérbe szorították, vagy volt konfliktus a horgászok és a motorcsónak tulajdonosok között. Ilyen, és ehhez hasonló feladatok koordinálásában is részt veszek. Ezért is döntött a belügyminiszter úr úgy, hogy engem kér fel erre a feladatra, hogy ezeket a különböző érdekeket egységbe kovácsoljam. Nagy örömmel fogadtam el a felkérést, amit tulajdonképpen már évek óta végzek.

- A Tisza-tó programjainak kapcsán került megtartásra a közelmúltban az újév és a vízkereszt alkalmából a „Tisza-tavi csobbanás” elnevezésű program, amelyen ön is részt vett. Mi volt az esemény fő célkitűzése és hogyan értékeli azt?

- Magyarországon ez egy különleges dolognak számít, viszont Európában egyáltalán nem az. Számos helyen ez egy rituálé manapság. Tiszafüredre terveztük a program létrejöttét. A magam részéről ez nem volt már újdonság, hiszen tíz-tizenkét évvel ezelőtt volt már részem ehhez hasonló élményben. Nem állítom, hogy ez egy kellemes érzés, viszont számos jótékony hatása van. Immunerősítő szerepe mellett, több jótékony hatást gyakorol a szervezetünkre. Emellett kiemelkedő dolog az, hogy sikerült az országos média figyelmét is felhívni a térségre, erre a megmozdulásra, az itt élő emberekre, valamint magára a programra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 17:00, szombat | Helyi

PÁLINKÁSÜVEGGEL VERTE FEJBE-AGYZÚZÓDÁS LETT A VÉGE

Mezőtúron egy születésnapi összejövetel durvult el olyannyira, hogy a bulin résztvevő egyik férfi súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.

2024. Április 27. 15:00, szombat | Helyi

ROKKANTKOCSIST TÁMADOTT MEG

Felháborító eset történt városunkban. Egy rokkant kocsival közlekedő idős férfit raboltak ki a nyílt utcán.

2024. Április 27. 09:00, szombat | Helyi

BUSZMEGÁLLÓBAN ÉLESZTETTÉK ÚJRA

Egy 70 év körüli szolnoki nő hazafelé tartott, amikor minden előzmény nélkül, hirtelen összeesett a buszpályaudvaron, számolt be az esetről az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán.

2024. Április 26. 15:00, péntek | Helyi

NAGYNAK TŰNT A BAJ

Nagynak tűnt a baj, azonban szerencsére nem járt súlyosabb sérülésekkel az a közlekedési baleset, amelynek részesei egy személyautó és egy követ szállító teherautó volt Kisújszálláson.