Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. Július 10. 19:51, szerda | Helyi

Nagycsaládosok autókedvezménye

Nagycsaládosok autókedvezménye

A 2,5 milliós, nem visszatérítendő támogatás fontos feltétele, hogy a család legalább három gyermek után legyen családi pótlékra jogosult

(a harmadik gyermek esetén a várandósság betöltött 12. hete is elegendő), valamint az igénylő rendelkezzen érvényes „B” kategóriás vezetői engedéllyel.

A pénzt a kereskedőnek közvetlenül utalja a magyar állam, és igényelhető zártvégű lízing, gépjárműhitel esetén is. A kérelmet a kiválasztott autó ismeretében kell az Államkincstárnál vagy az egyik kormányablaknál benyújtani.
A kormány célja, hogy évről-évre mindig egyre könnyebb legyen a családalapítás Magyarországon
Novák Katalin ismertetése szerint ezzel kapcsolatos, hogy a kormány tovább könnyítette a július 1-jétől kérhető babaváró támogatás igénylését. Mint mondta, azt szeretnénk, ha a lehető legszélesebb körnek és a leginkább zökkenőmentesen hozzáférhető legyen ez a támogatási forma.
Elmondta, hogy a rendeletet úgy bővítették, hogy a júliusban született kisbabák családjára is vonatkozzon. Eddig úgy szólt a szabályozás, hogy csak a támogatásról szóló szerződés megkötését követően született gyermekek jogosítanak fel a támogatásra. A logika az jövőben is ez, viszont ha júliusban megszületik egy kisbaba, nem reális azt várnunk a szülőktől, hogy már egy megkötött szerződéssel rendelkezzenek – indokolta.
Olyan házaspárok igényelhetik a babaváró támogatást, ahol a feleség 40 év alatti és legalább egyikük tud igazolni egy legalább hároméves munkaviszonyt vagy például felsőoktatási jogviszonyt. "Majd a megszületett gyermekeiknek köszönhetően tudják a felfüggesztést vagy a hitelelengedést kérni, akkor, amikor a babák érkeznek szépen egymás után" - mondta Novák Katalin.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 18:28, kedd | Helyi

Nem gátolta meg a közlekedésben, hogy forgalomból kivont gépkocsit vásárolt

A Karcagi Járási Ügyészség egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette miatt emelt vádat azzal a 31 éves kunmadarasi férfival szemben,

2024. Április 16. 11:03, kedd | Helyi

A MECCS VÉGÉRE ELFOGYOTT A TÜRELME A FOCISTÁNAK

2024. Április 16. 10:02, kedd | Helyi

KORÁBBAN KEZDŐDHET NAGYKÖRŰN A CSERESZNYESZÜRET

Virágba borult Magyarország cseresznyéskertje. Nagykörű határában fehérlik a több ezer cseresznyefa.

2024. Április 16. 10:00, kedd | Helyi

LEBUKTAK A DROGTERJESZTŐK

A rendelkezésre álló adatok szerint az öt férfi 2023 márciusától elsősorban Rákóczifalván, Szolnokon és Zagyvarékason szervezett formában – egymással konspirálva – marihuánával kábítószer- kereskedelmet bonyolítottak.