Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2016. Július 20. 10:18, szerda | Helyi

Nagydíjas lett Teleki Zoltán

Nagydíjas lett Teleki Zoltán

Teleki Zoltán az elmúlt tizenöt év alatt díjugratóként számos sikert ért el. Az 50. Hortobágyi Lovasnapokon Kabala nyergében a nagydíjra minősült. Az elmúlt száz évben még nem volt ilyen sikeres karcagi ló és lovas.


- Kabalával, a hétéves furioso north star ménnel születése óta én foglalkozom. A Hortobágyon a mezőny legfiatalabb lovaként teljesítette a nagydíjat. Rendkívül jó készségű, tehetséges ló, akivel a hétéves együtt töltött idő vezetett el a nagydíj szintig - mondja Teleki Zoltán. A versenyen 30 lovas indulhatott, megyénkből két tiszafüredi ló és mi. Kabala fajtájában az egyetlen olyan ló, aki nagydíjat tud menni. A hét évével fiatal, úgyhogy nagy jövő előtt áll. Az elmúlt időszakban teljesített eredményével az október 8-i Mezőhegyesen megrendezendő magyar lovak országos bajnokságára is minősült.


Teleki Zoltán heti hat napot dolgozik együtt a lóval, s így vitte centiről centire feljebb a díjugró magasságát, a mai 130-140 centis nagydíjas szintig. Mint megtudtuk, Kisújszálláson egy bemutatón már 170 centis magasságot is ugrott a lóval.

A következő időszak feladata a versenyzői rutin megszerzése lesz, hiszen magasságban Kabala előtt már nincs akadály. - Kabalával szerencsés a helyzetem, egy végtelenül kiegyensúlyozott mén, s az, hogy így ugrik, az annak is köszönhető, hogy bízik bennem. Minden mozdulatomat ismeri, tudja, hogy amit kérek tőle, azt meg tudja csinálni - sorolja Teleki Zoltán, aki Kabala mellett még három lóval versenyez sikeresen. - Az eredmény azonban nemcsak engem dicsér, hanem a tulajdonost, aki biztosítja a feltételéket, a lovardai kollégákat, aki a gondozásban veszik ki a részüket, s az edzőm, a mátai ménes vezetője is segített abban, hogy ilyen magas szintre tudtam jutni - állítja Teleki Zoltán.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 14:00, szerda | Helyi

KIÁLLÍTÁS NYÍLT A RENDŐRMÚZEUMBAN

A Rendőrmúzeumban 39 amatőr művész közel 100 alkotásával nyílt kiállítás.

2024. Május 08. 12:00, szerda | Helyi

VERSES DÉLUTÁN A KÖNYVTÁRBAN

A Költészet Napjához kapcsolódva verses délután került megrendezésre a Csokonai Könyvtárban Karcagon.

2024. Május 08. 09:13, szerda | Helyi

TOBORZÁS JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK VÁRMEGYÉBEN

A rendőrök 13 településen, 18 helyszínen várták ezen a héten is a határvadászképzés iránt érdeklődőket.

2024. Május 08. 07:00, szerda | Helyi

BALTÁVAL TÁMADT SZOMSZÉDJÁRA

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt indítványozta egy 71 éves törökszentmiklósi férfi letartóztatását,