Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2021. Szeptember 05. 15:52, vasárnap | Helyi

NAGY SIKERŰ KONCERT UTÁN

NAGY SIKERŰ KONCERT UTÁN

A Szolnoki Szimfonikus Zenekar a Nagykun Szimfonikus Nyár 2021 sorozatának karcagi állomásaként ünnepi koncertet adott a Városháza előtti téren.

Ignácz Ervin, a Szolnoki Szimfonikus Zenekar Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, hagyományteremtő szándékkal rendezik meg idén első alkalommal a Nagykun Szimfonikus Nyár 21 fesztiválját, amelynek egyik helyszíne Karcag.

A koncert két részből áll. Az elsőben Balogh Sándor zeneszerző 50 perc alatt a Föld körül című művét hallhatják az érdeklődők, majd egy világkörüli útra indulnak a nézők Finta Zoltán énekes vezetésével, s különböző országok jellegzetes zenéivel, dallamaival ismerkednek meg. A koncert második részében Mozivarázs címmel válogatás hangzik el közismert filmek népszerű zenéiből. Vezényelt Kanai Toshifumi.

A Szolnoki Szimfonikus Zenekar legközelebb szeptemberben a református templomban ad majd koncertet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 07:00, szombat | Helyi

ÁTADTÁK A GYÓGYSZERTÁR ÉPÜLETÉT

Újra helyben vásárolhatnak gyógyszereket a tiszaburaiak. Átadták ugyanis a településen a gyógyszertárat. Az épület átadása ünnepélyes keretek között zajlott.

2024. Május 03. 14:16, péntek | Helyi

ZAJLIK A MUNKA A CSEMETEKERTBEN

Folyamatosan zajlik a munka a Városgondoksághoz tartozó Csemetekertben. Ottjártunkkor is szorgosan tevékenykedtek a területen, főként növényápolási és növényvédelmi munkákat végeztek.

2024. Május 03. 12:42, péntek | Helyi

Fának hajtott egy autó Kenderesen

Fának csapódott egy személygépkocsi csütörtök délután Kenderesen, a Vasút úton.

2024. Május 03. 11:30, péntek | Helyi

POZITÍV ÉLETÚTRÓL TARTOTTAK ELŐADÁST

A Szent Pál Marista Általános Iskolában tartott Cigány Témahét zárásaként egy fiatal házaspár tartott előadást arról, hogy a nehéz életkörülmények közül is ki lehet törni.