Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. November 24. 11:41, péntek | Helyi
Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság

NE PACKÁZZ A RENDŐRSÉGGEL

NE PACKÁZZ A RENDŐRSÉGGEL

Karcagon októberben két olyan rablásról tettek bejelentést, ami minden alapot nélkülözött. Az igazságszolgáltatás rendje ellen vétettek.

Karcagon októberben két olyan rablásról tettek bejelentést, ami minden alapot nélkülözött. Az igazságszolgáltatás rendje ellen vétettek.


Egy karcagi nő tett bejelentést a rendőrségre, mert elmondása szerint 2023. október 31-én este a város belterületén több ismeretlen férfi támadt rá, akik a kerékpárját követelték. Az asszony a felszólításnak nem tett eleget, ami miatt az egyik férfi ököllel megütötte, majd a nő sikoltozására az elkövetők elfutottak. A nyomozók nagy erőkkel kezdték meg a bűnügy felderítését, több tanút hallgattak ki, kamerafelvételeket foglaltak le és elemeztek. Ismét meghallgatták a sértettet, aki bevallotta, hogy az egészet csak kitalálta. Nem bántotta őt senki: elesett kerékpárjával a csúszós úton, megsérült az arca.

Néhány nappal később Tiszaburáról érkezett bejelentés rablásról a Karcagi Rendőrkapitányságra. A sértett elmondta, hogy a barátnőjéhez igyekezett, amikor öt helyi fiatal mellett elsétálva, egyikük kikapta a kezéből a mobiltelefonját, majd lefogták, egy házba vitték és bántalmazták, majd csak felszólításra hagyták abba a verését. A rendőrség ismét a szokásos aprólékossággal kezdett a felderítéshez. A sértett azonban az újabb kihallgatásakor visszakozott, elmondta a nyomozóknak, hogy korábban nézeteltérése volt az általa megnevezett öt fiatallal, akiken ily módon kívánt bosszút állni.

Mindkét nyomozást megszüntette a rendőrség, de az ügyeknek itt még koránt sincs vége.

Míg az előbbi esetben ismeretlenek ellen tett feljelentést az asszony, az utóbbi büntetőeljárásban konkrét embereket nevezett meg a nő. Mi a jelentősége ennek? Aki a hatóságnál büntetőeljárás alapjául szolgáló olyan bejelentést tesz, amelyről tudja, hogy valótlan, az a hatóság félrevezetése vétség miatt büntethető. Amennyiben azonban a valótlan bejelentés létező, azonosítható személyre vonatkozik úgy már nem hatóság félrevezetéséről, hanem hamis vád bűntettéről beszélünk.

Egy-egy bűncselekmény elkövetőinek felderítése és vizsgálata a rendőrségi apparátustól nem kevés személyi állományt, eszközt és költséget igényel. Amennyiben ezt az energiát valótlan bejelentésekre kell fordítani, az a bajba jutott állampolgároktól von el figyelmet. Senki ne packázzon felelőtlenül a rendőrséggel!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:51, hétfő | Helyi

ELISMERÉSEK JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK VÁRMEGYÉBEN

A rendőrség napja alkalmából rendőrök és rendvédelmi igazgatási alkalmazottak vehettek át jutalmat.

2024. Április 29. 13:39, hétfő | Helyi

Állásajánlatok

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal Karcagi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály aktuális állásajánlatai:

2024. Április 28. 19:07, vasárnap | Helyi

Ferdinánd nap

Ferdinánd napot tartott a Bengecseg Alapítvány a Gazdaházban. A megjelenteket Nagy Emese kuratóriumi elnök, valamint F. Kovács Sándor

2024. Április 28. 15:00, vasárnap | Helyi

DIGITÁLIS TÉMANAP

Digitális április. Számítástechnikai- informatikai témahét zajlott a Szent Pál Marista Általános Iskolában. A témahéten a diákok által legjobban várt program a digitális verseny volt.