Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2024. Február 27. 09:00, kedd | Helyi
Forrás: Karcag TV

NE SZEDJÜK LE A HÓVIRÁGOT!

NE SZEDJÜK LE A HÓVIRÁGOT!

A hóvirág a tavasz első hírnöke. Időjárástól függően januárban, február elején kezd nyílni. Itt az Alföldön lassan már elvirágzik, azonban a hegyekben még most kezd nyílni.

Ez a növényvédelmi szakmérnök saját kertjében éppen azt mutatja Karcagon, hogy már majdnem elnyílt a hóvirág, az utolsó virágok virítanak.

Hajdú Csilla növényvédelmi szakmérnök
-A hegyekben, ahol hűvösebb van, ott még most kezd majd virágzani, de itt már az utolsó virágok vannak kint.

A szakember azt is elárulta, hogy nem ajánlja, hogy bárki leszedje a hóvirágot.

Hajdú Csilla növényvédelmi szakmérnök

-Azért nem érdemes leszedni, mert nézzük meg, milyen vékony szára van, ugye, és kicsi is. Nem mutat a vázában szépen, ahhoz nagyon kicsi, illata sincs, nem is tartós. Inkább más virágot tegyünk a vázába. Nem, ez itt mutat szépen a kertben. Tehát leszedni nem érdemes.

A hóvirág mindamellett, hogy apró, védett növény is, aki a saját kertjén kívül, a szabadban tép le belőle, azt megbüntetik.

Hajdú Csilla növényvédelmi szakmérnök:
- Tízezer forint egy szál, ha letépte. Tehát nyilvánvaló, hogy nem a saját kertjében, hanem kint a szabadban.


Európában 12 féle hóvirágot tartanak nyilván. Magyarországon körülbelül 7 faja létezik, és bár sok helyen találkozhatunk vele a szabadban, semmiképp ne szedjünk le belőle, mivel védett növény.

Címkék: hóvirág, Karcag, karcag tv

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 19:07, vasárnap | Helyi

Ferdinánd nap

Ferdinánd napot tartott a Bengecseg Alapítvány a Gazdaházban. A megjelenteket Nagy Emese kuratóriumi elnök, valamint F. Kovács Sándor

2024. Április 28. 15:00, vasárnap | Helyi

DIGITÁLIS TÉMANAP

Digitális április. Számítástechnikai- informatikai témahét zajlott a Szent Pál Marista Általános Iskolában. A témahéten a diákok által legjobban várt program a digitális verseny volt.

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

NEM KÉRÜNK A MIGRÁNSGETTÓBÓL

Jóváhagyta az Európai Parlament az EU új migrációs és menekültügyi paktumát, mely szerint elképzelhető, hogy akár Magyarországon is migránsgettók kerüljenek kialakításra.

2024. Április 27. 17:00, szombat | Helyi

PÁLINKÁSÜVEGGEL VERTE FEJBE-AGYZÚZÓDÁS LETT A VÉGE

Mezőtúron egy születésnapi összejövetel durvult el olyannyira, hogy a bulin résztvevő egyik férfi súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.