Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2021. Január 29. 07:02, péntek | Helyi

Négyszeresére emelik a vidékfejlesztési támogatásokat

Négyszeresére emelik a vidékfejlesztési támogatásokat

A korábbi években nyújtott 17,5 százalék helyett 80 százalékkal egészítIk ki költségvetési forrásból az uniós agrárpolitikai támogatást. Így térségünk fejlődése is tovább nő.

Történelmi jelentőségű döntést született, az Európai Unióban adható legmagasabb mértékű nemzeti társfinanszírozást biztosítják a költségvetésből az uniós vidékfejlesztési források mellé
A korábbi évekhez képest négyszeresével - 17,5 százalék helyett 80 százalékkal – egészíti ki a kormány a Közös agrárpolitika vidékfejlesztési pillérén keresztül érkező pénzeket.

Összegszerűen 7537 milliárd forint érkezik a magyar vidék erősítésére, fejlesztésére uniós és hazai források révén 2027-ig.

A kormány döntése azt jelenti, hogy a következő hét évben 4265 milliárd forintot fordítunk a magyar vidék, a magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar fejlesztésére.

A jövedelempótló támogatásokkal pedig további 3272 milliárd forintnyi, 100 százalékban uniós forrásból segítjük a hazai mezőgazdasági szereplőket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 15:00, vasárnap | Helyi

BARÁTSÁGOS MÉRKŐZÉS

Erdély szívéből, Székelykeresztúrról érkeztek vendégek a városunkba. Itt tartózkodásuk alatt részt vettek egy barátságos focimérkőzésen is.

2024. Május 05. 09:00, vasárnap | Helyi

TÁNCHÁZ A MARISTÁSOKNÁL

A cigánytánc alapjaival ismerkedhettek meg a diákok a Szent Pál Marista Általános Iskolában a cigányhét záróprogramján. A következő percekben önök is betekintést nyerhetnek a jó hangulatú táncházba.

2024. Május 04. 15:00, szombat | Helyi

JÓTÉKONYSÁGI BÁLT RENDEZTEK

Az idei a Kátai Bál jótékonyságból befolyt bevételeit a kórház biztonságos betegellátáshoz szükséges eszközök beszerzésére fordítják.

2024. Május 04. 07:00, szombat | Helyi

ÁTADTÁK A GYÓGYSZERTÁR ÉPÜLETÉT

Újra helyben vásárolhatnak gyógyszereket a tiszaburaiak. Átadták ugyanis a településen a gyógyszertárat. Az épület átadása ünnepélyes keretek között zajlott.