Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2021. Augusztus 08. 10:19, vasárnap | Helyi
Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

NEM A BANKTÓL HÍVJÁK!

NEM A BANKTÓL HÍVJÁK!

Ne dőljenek be a hívásoknak! Fogadják meg a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság tanácsait!

Az utóbbi időben többször felhívtuk a figyelmet arra, hogy a csalók telefonon próbálják becserkészni az áldozatukat.

A telefonvonal végén banki alkalmazottként mutatkoznak be és a beszélgetés közben kicsalják a jóhiszemű áldozat bankkártyájának adatait, sőt, a beszélgetés közben a mobiltelefonra érkező jóváhagyó kódot is! Jász-Nagykun-Szolnok megyében legutóbb szolnoki és újszászi lakosok estek áldozatul.

A sértettek arról számoltak be, hogy napközben kaptak egy telefonhívást, amelyben a vonal túlsó végén lévő személy banki alkalmazottként mutatkozott be. A hívó azt állította, hogy a sértett számláján megkezdett utalást lát és egy titkosítást szeretne kezdeményezni, amelyhez szüksége van a bankkártya számára és a hátoldalon lévő biztonsági kódra is.

Ne dőljön be a csalóknak! Kérjük, fogadja meg az alábbi tanácsokat:

Ne adja ki telefonon keresztül a bankkártyája adatait! (bankkártya száma, lejárati idő, CVC kód). A bankok nem kérnek ügyfeleiktől sem telefonon, sem e-mail útján érzékeny banki azonosító adatokat és jelszavakat!
Legyen gyanús, ha azt állítják, hogy megkezdett utalásai vannak, amelyeket előbb jóvá kellene hagyni, csak utána tudják letiltani!
Ne hagyjon jóvá semmilyen tranzakciót, amelyet nem Ön indított!
Ha SMS formájában kap megerősítő kódot, azt véletlenül se adja ki a vonalban lévő ismeretlennek!

Ha úgy tűnik, hogy a bankjától telefonhívást kap, mindenképp ellenőrizze le a telefonszámot! Bontsa a vonalat és inkább hívja vissza Ön a bankját!
Amennyiben hasonló hívást kap, illetve ha efféle hívás során adatait átadta, haladéktalanul jelezze az esetet az érintett pénzintézetnek! Ha kára keletkezett, tegyen bejelentést a 112-es segélyhívón számon, vagy személyesen a rendőrségen!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 19:07, vasárnap | Helyi

Ferdinánd nap

Ferdinánd napot tartott a Bengecseg Alapítvány a Gazdaházban. A megjelenteket Nagy Emese kuratóriumi elnök, valamint F. Kovács Sándor

2024. Április 28. 15:00, vasárnap | Helyi

DIGITÁLIS TÉMANAP

Digitális április. Számítástechnikai- informatikai témahét zajlott a Szent Pál Marista Általános Iskolában. A témahéten a diákok által legjobban várt program a digitális verseny volt.

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

NEM KÉRÜNK A MIGRÁNSGETTÓBÓL

Jóváhagyta az Európai Parlament az EU új migrációs és menekültügyi paktumát, mely szerint elképzelhető, hogy akár Magyarországon is migránsgettók kerüljenek kialakításra.

2024. Április 27. 17:00, szombat | Helyi

PÁLINKÁSÜVEGGEL VERTE FEJBE-AGYZÚZÓDÁS LETT A VÉGE

Mezőtúron egy születésnapi összejövetel durvult el olyannyira, hogy a bulin résztvevő egyik férfi súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.