Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2022. Szeptember 13. 10:05, kedd | Helyi
Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség

Nem egységesen döntött a bíróság a jászladányi drogdílerek letartóztatása ügyében

Nem egységesen döntött a bíróság a jászladányi drogdílerek letartóztatása ügyében

A Jászberényi Járási Ügyészség bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt indítványozta három jászladányi lakosnak a letartóztatását

A gyanúsítottak 2022 márciusa és szeptembere között rendszeresen, egymással együttműködve értékesítettek új pszichoaktív anyagot helyi lakosoknak.

A rendelkezésre álló adatok szerint az új pszichoaktív anyagot a 47 éves férfi gyanúsított szerezte be, majd azt továbbértékesítés céljából 10.000 Ft/gramm áron átadta a 39 és 56 éves nő gyanúsítottaknak.

A két jászladányi lakhelyű nő 2022 márciusa és szeptembere között egymással együttműködve szerezték be és árulták az új pszichoaktív anyagnak minősülő szert, melyre a településen több vevő is akadt. A gyanúsítottak a tiltott szer értékesítéséből származó bevételt is megosztották egymás között.

A járási ügyészség indítványa szerint az állandó munkahellyel, rendszeres jövedelemmel nem rendelkező gyanúsítottak esetében megalapozott a bűnismétlés veszélye, mivel megélhetésüket a bűncselekmény elkövetéséből biztosították. Az indítványban az ügyészség hivatkozott továbbá arra is, hogy a gyanúsítottak szabadlábon hagyásuk esetén a nyomozás jelenlegi szakaszában a bizonyítást is megnehezítenék.

A nyomozási bíró 2022. szeptember 9-én az ügyészség indítványa alapján a férfi letartóztatását elrendelte, a két nővel szemben azonban enyhébb kényszerintézkedést, lakóhelyre korlátozott bűnügyi felügyeletet rendelt el.

A bíróság végzésével szemben a letartóztatás elrendelése miatt a gyanúsított és védője, a bűnügyi felügyelet elrendelése okán az ügyész jelentett be fellebbezést szigorúbb kényszerintézkedés, a letartóztatás elrendelése érdekében, így az ügyben a Szolnoki Törvényszék fog végleges döntést hozni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 17:00, szombat | Helyi

PÁLINKÁSÜVEGGEL VERTE FEJBE-AGYZÚZÓDÁS LETT A VÉGE

Mezőtúron egy születésnapi összejövetel durvult el olyannyira, hogy a bulin résztvevő egyik férfi súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.

2024. Április 27. 15:00, szombat | Helyi

ROKKANTKOCSIST TÁMADOTT MEG

Felháborító eset történt városunkban. Egy rokkant kocsival közlekedő idős férfit raboltak ki a nyílt utcán.

2024. Április 27. 09:00, szombat | Helyi

BUSZMEGÁLLÓBAN ÉLESZTETTÉK ÚJRA

Egy 70 év körüli szolnoki nő hazafelé tartott, amikor minden előzmény nélkül, hirtelen összeesett a buszpályaudvaron, számolt be az esetről az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán.

2024. Április 26. 15:00, péntek | Helyi

NAGYNAK TŰNT A BAJ

Nagynak tűnt a baj, azonban szerencsére nem járt súlyosabb sérülésekkel az a közlekedési baleset, amelynek részesei egy személyautó és egy követ szállító teherautó volt Kisújszálláson.