Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2024. Április 16. 18:28, kedd | Helyi
Forrás: Szolnok Járási Ügyészség

Nem gátolta meg a közlekedésben, hogy forgalomból kivont gépkocsit vásárolt

Nem gátolta meg a közlekedésben, hogy forgalomból kivont gépkocsit vásárolt

A Karcagi Járási Ügyészség egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette miatt emelt vádat azzal a 31 éves kunmadarasi férfival szemben,

aki úgy közlekedett az általa megvásárolt, forgalomból kivont járművel, hogy arra másik jármű hatósági jelzéseit helyezte fel.

A vád szerint a férfi 2023. augusztusában megvásárolt egy hatósági jelzés nélküli személygépkocsit, melyet 2023. július 31. napján a forgalomból kivontak.

A vádlott 2023. augusztus 16. napján ingatlanának udvarán az édesanyja tulajdonában lévő személygépkocsiról az azon lévő 2 db hatósági jelzést – az édesanyja tudta nélkül – levette és azokat felhelyezte az általa megvásárolt gépjárműre, majd azzal Szolnokig közlekedett.

A vádlott 2023. augusztus 17. napján 22 óra 20 körüli ezzel a gépkocsival Szolnokon, a Boldog Sándor István körút és az Ady Endre út kereszteződésében balesetet szenvedett, majd a baleset után, a rendőri intézkedést megelőzően a hatósági jelzéseket a gépjárműről eltávolította és azokat a gépkocsi jobb első ülése alá helyezte. A 2 db hatósági jelzést azonban az intézkedő rendőrök a gépjárműben megtalálták.

Az ügyészség a vádiratában pénzbüntetés kiszabását indítványozta a vádlottal szemben, az ügyben a Karcagi Járásbíróság fog döntést hozni.

Címkék: ügyészség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:51, hétfő | Helyi

ELISMERÉSEK JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK VÁRMEGYÉBEN

A rendőrség napja alkalmából rendőrök és rendvédelmi igazgatási alkalmazottak vehettek át jutalmat.

2024. Április 29. 13:39, hétfő | Helyi

Állásajánlatok

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal Karcagi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály aktuális állásajánlatai:

2024. Április 28. 19:07, vasárnap | Helyi

Ferdinánd nap

Ferdinánd napot tartott a Bengecseg Alapítvány a Gazdaházban. A megjelenteket Nagy Emese kuratóriumi elnök, valamint F. Kovács Sándor

2024. Április 28. 15:00, vasárnap | Helyi

DIGITÁLIS TÉMANAP

Digitális április. Számítástechnikai- informatikai témahét zajlott a Szent Pál Marista Általános Iskolában. A témahéten a diákok által legjobban várt program a digitális verseny volt.