Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2024. Február 21. 16:52, szerda | Helyi
Forrás: Karcag TV

NEM ÖRÜLNEK A GAZDÁK AZ ENYHE TÉLNEK

NEM ÖRÜLNEK A GAZDÁK AZ ENYHE TÉLNEK

Ugyan már nem szokatlanul, de most is enyhe a tél. Ez a fűtésszámlán is meglátszik. A felmelegedés azonban a piacokon fog visszaütni, hiszen egy márciusi fagy képes komoly károkat okozni a mezőgazdaságban.

Zöld a határ. Pedig ezek a felvételek nem tavaly tavasszal, hanem most télen készültek. Az enyhe tél azonban nem öröm a gazdáknak. A rágcsálók áttelelnek, de a tavaszias melegben elszaporodnak a gombák is, amelyek megtámadják a növényzetet.

DREILINGER ÁDÁM, fiatal gazda: Ezzel a túlzott felmelegedéssel megugrik a növény, úgy gondolja, hogy jó idő van, ezért elkezd nőni. Majd, ha kap egy mínuszt, egy pofont és akkor véget is vethet a növénynek.

” Ezen az öreg fán is látszik, milyen szépen hozta az új hajtásokat. És ha ilyen lesz, akkor hamarosan pattannak a rügyek. Kezdeni kellene a metszést.

Nem csak a szántóföldi növénykultúrát, de a gyümölcsöket is becsapta az enyhe tél. Ez az ültetvény márciusban- áprilisban szokott ilyen színes, ilyen rügyes lenni.

KISS KLÁRA, őstermelő: Ha összehasonlítjuk, hogy tavaly ugyanezen a napon milyen idő volt, bizony fagyott. Most meg plusz 17 fokot mutatott a hőmérő és nem csak az autóban. Tehát hogyha így marad a felmelegedés, az ismét katasztrófához vezethet itt, egy gyümölcsösben.

Jó okkal aggódnak a gazdák. A meteorológiai előrejelzések szerint a következő időszakban is bőven plusz tíz fok feletti csúcsértékek várhatók. Ha ezt követően hűl le jelentősen a levegő, az megtizedeli a már tavaszhoz szokott növényeket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 07:00, szombat | Helyi

ÁTADTÁK A GYÓGYSZERTÁR ÉPÜLETÉT

Újra helyben vásárolhatnak gyógyszereket a tiszaburaiak. Átadták ugyanis a településen a gyógyszertárat. Az épület átadása ünnepélyes keretek között zajlott.

2024. Május 03. 14:16, péntek | Helyi

ZAJLIK A MUNKA A CSEMETEKERTBEN

Folyamatosan zajlik a munka a Városgondoksághoz tartozó Csemetekertben. Ottjártunkkor is szorgosan tevékenykedtek a területen, főként növényápolási és növényvédelmi munkákat végeztek.

2024. Május 03. 12:42, péntek | Helyi

Fának hajtott egy autó Kenderesen

Fának csapódott egy személygépkocsi csütörtök délután Kenderesen, a Vasút úton.

2024. Május 03. 11:30, péntek | Helyi

POZITÍV ÉLETÚTRÓL TARTOTTAK ELŐADÁST

A Szent Pál Marista Általános Iskolában tartott Cigány Témahét zárásaként egy fiatal házaspár tartott előadást arról, hogy a nehéz életkörülmények közül is ki lehet törni.