Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2012. Április 03. 14:11, kedd | Külföld
Forrás: mno.hu / MTI

Nem tudni, mi késztette a mészárlásra

Nem tudni, mi késztette a mészárlásra

Hétre nőtt a hétfőn Kalifornia északi részén egy magánegyetemen elkövetett mészárlás halálos áldozatainak a száma – adta hírül a CNN amerikai hírtelevízió Larry Reidre, az oaklandi városi tanács elnökére hivatkozva.

Három ember megsebesült. A tettest elfogták öt kilométerre a campustól, egy bevásárlóközpontban. Nem tanúsított ellenállást. Hírek szerint egy 40-es éveiben járó koreai férfiról van szó, aki korábban az egyetem – a többek között távol-keleti orvoslást és vallástudományokat oktató Oikos oktatási központ – hallgatója volt, de nem fejezte be tanulmányait. Indítéka egyelőre nem ismert.

Az Oikos azt írja honlapján, a „keresztény értékek” szellemében működik. A CNN szerint elsősorban a koreai származású amerikaiak körében népszerű. Jelenleg nagyjából száz hallgatója van.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.