Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2024. Március 23. 09:00, szombat | Helyi
Forrás: karcag tv

NEM VÁLTOZOTT A HÚSVÉTI KALÁCS ÁRA

NEM VÁLTOZOTT A HÚSVÉTI KALÁCS ÁRA

A húsvéti ünnepi asztal egyik fontos kelléke a kalács. Szerencsére aki nem szeretne otthon bajlódni az elkészítésével, megveheti készen.

A másik jó hír, hogy Karcagon az általunk felkeresett pékségben a húsvéti kalács ára nem változott a tavalyihoz képest.

Ha nem is csörög folyamatosan a telefon ebben a karcagi pékségben, érezhetően megnőtt a húsvéti megrendelések száma. Nemsokára itt a Húsvét, a megrendelők már elkezdik bebiztosítani magukat.

Évtizedek óta a fonott kalács a legkeresettebb péksütemény Húsvétkor. Egyre többen viszont nem édes-, hanem sós kalácsot kérnek, ez utóbbi ugyanis jobban passzol a főtt tojáshoz, a sonkához. De ilyenkor népszerű az úgynevezett zsúrkenyér is- ennek a gyártása megtöbbszöröződik az ünnepkör előtt.

LACZIK DÉNESNÉ, ügyvezető, Kerek Cipó Kft., Karcag:
-Igyekszünk mindent frissen, tehát nekünk négynapos ünnep soha nem lesz. Az, amit igazán keresnek a vevők Húsvétkor, a zsúrkenyér, akkor jelentősen megnövekszik az a termelés. Valamint a mindenféle foszlós kalács. És mivel négy napról van szó, ezért igyekszünk olyan aprósüteményeket is készíteni, ami sós- édes, de akár négy napig is eláll.

A vásárlók teljesen érthető módon a friss pékárut szeretik, így tényleg az utolsó pillanatokra halasztják a kenyér-, vagy kalácsvásárlást. Ezt idén annak tudatában is megtehetik, hogy egyik sem fog többe kerülni, mint tavaly.

Címkék: húsvét, kalács, pékség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:17, csütörtök | Helyi

FOSZTOGATNAK A TEMETŐBEN

Ellopott virágok, koszorúk, megrongált sírhelyek. Évek óta jelentős anyagi és érzelmi károkat okoznak azok, akik rendszeresen lopnak, rongálnak a szolnoki temetőben.

2024. Május 02. 15:08, csütörtök | Helyi

Kigyulladt egy istálló Öcsödnél

Kigyulladt egy negyven négyzetméteres istálló szerda délelőtt egy Öcsöd külterületén található tanyán.

2024. Május 02. 13:15, csütörtök | Helyi

POKOLLÁ TESZI AZ ÉLETÜKET

Összekent ajtó, beragasztózott zár. Rendszeresen szembesülnek ezekkel a bosszantó dolgokkal az egyik szolnoki lakótelep lakói. És ez még nem minden!

2024. Május 02. 10:11, csütörtök | Helyi

NÉPISMERETI VETÉLKEDŐ

Honnan jöttünk, hová tartunk, kik az őseink? Ezekre a kérdésekre kellett felelniük azoknak a maristásoknak, akik részt vettek az iskola népismereti vetélkedőjén.