Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2016. Október 02. 14:52, vasárnap | Helyi

Népszavazás

Népszavazás

Karcagon is minden szavazókörben megkezdődött október 2-án reggel hat órakor a 19 óráig tartó népszavazás.

A 11 óráig a választásra jogosultak 21,14 %-a adta le a voksát. Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter feleségével és két fiával a Kádas György Iskolában szavazott. Mint televíziónknak elmondta, nagyon fontos döntést hozunk meg ma a jövőnk és gyermekeink jövője érdekében.

Az, hogy Karcagon 11 órakor az országos átlagnál is magasabb volt a részvételi arány, jól mutatja, hogy az itt lakók mindig is fontosnak tartották, hogy az őket érintő döntésekbe beleszólhassanak. Ebbe a szavazókörbe is folyamatosan érkeznek az emberek és sorban állnak a szavazófülke előtt azért, hogy maguk dönthessenek sorsunkról, Magyarország jövőjéről - fogalmazott a tárcavezető.


Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke feleségével és három fiával érkezett a Szentannai Sámuel Középiskolába. A kitöltött szavazólapjaikat a fiaik dobták be az urnába.

- A mai nemcsak egy sima népszavazás, nemcsak magunkról, hanem gyermekeink jövőjéről, egész Magyarországról döntünk, hogy milyen országot, milyen Európát szeretnénk - mondta az elnök, aki a 11 órás adatok ismeretében úgy fogalmazott:

- Azt gondolom, hogy a karcagiak kicsit másak, szeretem ezt gondolni, hiszen itt, a Nagykunságban az emberek mindig magukra számíthattak. Maguknak kellett dönteni mi a jó, nem megmondják mi a jó nekik, hanem hanem pontosan el tudják dönteni mi a fontos, mi a kevésbé fontos. Ezért aktívabbak, általában az országos átlagnál, hiszen saját kezükbe veszik a döntést, szeretnek saját maguk dönteni arról, milyen legyen a városuk, az országuk, s az egész Európa jövője.

Címkék: Karcag

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 14:25, szombat | Helyi

VÁRMEGYEI VONÓS VERSENY

Negyedik alkalommal került megrendezésre a Karcagi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolában a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei vonósverseny. A megmérettetésre közel 50 gyermek nevezett. A tanulók megmutathatták a verseny során, hogy milye

2024. Május 18. 12:17, szombat | Helyi

IDÉN IS SOK ALKOTÁS SZÜLETETT

A Játszd újra kiállításra idén is sok alkotás készült. Ez a program nem csak a hulladék újrahasznosításáról, hanem az óvodás gyermekek tehetséggondozásáról is szól.

2024. Május 18. 10:02, szombat | Helyi

VÁROSUNK IS BEMUTATKOZOTT

Városunk is bemutatkozott a térség legnagyobb idegenforgalmi expóján, a Szolnoki Utazás és Szabadidő Kiállításon.

2024. Május 17. 14:10, péntek | Helyi

KÖZGYŰLÉST TARTOTT A KUNSZÖVETSÉG EGYESÜLET

A közgyűlésen az egyesület 2023. évi működésről és a 2024. évi programtervről a szervezet elnöke számolt be.