Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Szeptember 27. 21:10, szerda | Helyi
Forrás: KARCAG TV

NÉPSZERŰ A MŰVÉSZETI ISKOLA

NÉPSZERŰ A MŰVÉSZETI ISKOLA

A Karcagi Általános Iskola Erkel Ferenc Művészeti Iskolai Tagintézményében minden tanszakon sikeresen elindult az új tanév.

A képzőművészeti tanszakon tanárváltás volt, de a többin a megszokott pedagógusokkal kezdődött a munka - tudtuk meg Lór-Kerekes Ágnes tagintézmény-vezetőtől.

A tagintézmény-vezető arról számolt be, hogy a szeptemberi pótbeíratással közel 180 diákjuk kezdte el az idei tanévet. A tanári szakos ellátottság biztosított, sőt korrepetitori feladatokat is egy új, fiatal kollégával látják el. A diákok a vonós, a fafúvós, a rézfúvós, az ütős, a zongora és a vokális tanszakon tanulhatnak.


Készülnek a tanítványok és tanárok a zenei világnapi ünnepségre, majd október elején a 70 éves iskolai jubileumi hétre, ahol hangversenyeket is tartanak. Április végén majd megyei vonósversenyt rendeznek, mely egyre népszerűbb a gyerekek körében. Az iskola kamara együttesei is próbálnak, hiszen több alkalommal lépnek majd fel a tanév során.


A képzőművészeti tanszakosok a Kováts Mihály Tagintézményben tartják foglalkozásaikat, heti két alkalommal. Itt tanárváltás is volt, Kabai László helyét Bacsó Andrea tanárnő vette át, aki még vár új jelentkezőket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 12:50, péntek | Helyi

VÁDAT EMELT AZ ÜGYÉSZSÉG

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat azzal a 45 éves szegedi férfivel szemben, aki 2022 novemberében megfojtotta az alvó feleségét.

2024. Április 19. 10:44, péntek | Helyi

A TŰZ MARTALÉKÁVÁ VÁLT AZ EGYEKI HÁZ

Kigyulladt és teljes terjedelmében kiégett egy hatvan négyzetméter alapterületű melléképület tetőtere Egyeken a Táncsics Mihály utcában.

2024. Április 19. 08:09, péntek | Helyi

Lakatlan ház födémszerkezete izzott Öcsödön

Beizzott egy száz négyzetméteres, lakatlan családi ház födémszerkezete mintegy ötven négyzetméteren csütörtök éjszaka Öcsödön, a Bercsényi Miklós soron.

2024. Április 18. 20:15, csütörtök | Helyi

Kutyás szépségversenyen keresik a Tisza-tó szépét a tiszafüredi Kutyás majálison

Második alkalommal rendezik meg a tiszafüredi kutyastrandon, a Mancsos Pancsolóban a Kutyás majálist május 1-jén, ahol egész nap kutyás és családi programokkal várják a gazdákat és az ebeket.