Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2019. Június 01. 19:23, szombat | Helyi

Néptáncgála

Néptáncgála

Fergeteges hangulatot varázsoltak a Déryné Kulturális Központ színpadára az intézményben működő néptánc csoportok, a Pipás zenekar kíséretével.

Szepesi Tibor igazgató köszöntőjében elmondta, 15 éve van néptáncoktatás az intézményben, ahol mindig is fontos volt a hagyományok ápolása, tovább adása.

Már az óvodásoktól a középiskolásokig vannak táncosok, de a már továbbtanuló főiskolás, egyetemisták közül is többen hazajárnak táncolni.

A népviseleti ruhákat az elmúlt évek során igyekezett az intézmény beszerezni pályázati forrásokból és a jótékony néptáncos bálok bevételeiből.

A kétórás gála után, ahol meglepetésként a táncos gyerekek szülei is felléptek egy tánc erejéig, most is jótékony bált tartottak a Dérynében a fenti célokért.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 13:51, csütörtök | Helyi

HOROGRA AKADTAK

Két napon is tiltott módszerrel halászókat fogtak a vízirendészek és hivatásos halőrök Tiszasüly külterületén. A rendőrök összesen hét férfit hallgattak ki gyanúsítottként.

2024. Április 18. 13:00, csütörtök | Helyi

KÖLTÉSZET NAPJA HAJDÚSZOBOSZLÓN

Sokan hitték azt, hogy vandálok jártak Hajdúszoboszlón, hiszen aki a főtéren végigsétált, mindenfelé összefirkált kirakatokat láthatott.

2024. Április 18. 11:00, csütörtök | Helyi

BALTÁVAL TÁMADT ISMERŐSÉRE

Emberölés bűntettének kísérlete miatt indítványozta a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség egy 38 éves szolnoki férfi letartóztatását.

2024. Április 18. 09:00, csütörtök | Helyi

ENERGETIKAI FÓRUM BESENYSZÖGÖN

Energetikai Fórumot szervezett a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei önkormányzatok számára Besenyszögön az Energiaügyi Minisztérium.