Városlista
2019. június 16, vasárnap - Jusztin

Hírek

2019. Március 26. 08:36, kedd | Helyi

NOBEL-DÍJASSAL TALÁLKOZTAK A SZENTANNAIS DIÁKOK

NOBEL-DÍJASSAL TALÁLKOZTAK A SZENTANNAIS DIÁKOK

Szegeden egy három napos konferencia keretében angol nyelvű előadásokat hallgathattak, boncolhattak és Nobel-díjas tudóssal beszélgethettek a Szentannai Sámuel Középiskola biológusai.

A Szentannai Középiskola biológusai is részt vehettek azon a szegedi konferencián, ahol egy Nobel-díjassal találkozhattak. Szepesváry Csaba szaktanár elmondta, a Curie környezetvédelmi versenyen 5., a Kitaibel Pál biológiai verseny megyei döntőjéről három szentannais is bejutott az április végi döntőbe.


A tanár úr szentannais diákként sikeresen versenyzett a fenti döntőkön, így a tapasztalatait igyekszik átadni diákjainak is.


Szegeden egy három napos konferencián is ott voltak diákjai, akik angol nyelven hallgattak ott előadást. Ehhez kapcsolódóan boncoltak, előadásokat hallgattak és beszélgettek a Nobel-díjassal.


Erdei Zoárd számára nagy élmény volt a Kitaibel versenyzés, rengeteg új ismerettel is gazdagodtak. Sokat tanult a versenyre, a megadott szakirodalmat többször átolvasta. A döntő előtt most természetvédelmi őrökkel megy a határba különböző megfigyeléseket végezni.


Kökény Róbert számára nagyon fura volt Szegeden egy jeles tudóssal találkozni. A szegedi élményei közül neki a boncolás volt a legnehezebb, ő szívet boncolt, ami furcsa érzés volt számára. Agócs Laura egy szemet boncolt, ami hatalmas élmény volt számára, mert először látott belülről is szemet. Megtetszett neki a kutatói pálya, lehet, hogy ezen a vonalon tanul tovább. Neki az angol társalgás nem okozott gondot, mert már van nyelvvizsgája.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Június 15. 17:48, szombat | Helyi

A Kossuth térről rajtolt el

A Kossuth térről rajtolt el szombat délelőtt a Tour de Hongrie 2019 mezőnye.

2019. Június 14. 19:54, péntek | Helyi

Családi délután a fürdőben

A Madarász Imre Egyesített Óvoda „Sportolj velünk!”- családi délutánra hívta az óvodásokat és szüleiket az Akácliget Fürdőbe.

2019. Június 14. 19:54, péntek | Helyi

Elkészült a gyümölcsfeldolgozó üzem

A kezdetek óta részt vesz Berekfürdő a Start-munkaprogramban héthektáros kertészettel.

2019. Június 14. 19:53, péntek | Helyi

Új parkolási rendszer

Az új Karcagi Rendőrkapitányság átadása után is kétirányú a forgalom a József Attila utcában. Lesz-e ebben változás? - kérdeztük Teleki Zoltán r. alezredes, kapitányságvezetőtől.